Administration 

Søren Baastrup: Morten Korchs dinosaurusser og Linse Kesslers bryster

Debat
5 ældre på en bænk
(Foto: Anders Brohus/TV 2)

Avisen.dk’s tv-kommentator er gået i gang med at se ”Landmand søger kærlighed” på TV 2. Så kan du snakke med, uden at spilde tid på at se det selv. I denne uge gælder det andet afsnit.

Niels Erik på 42 fra Randers skal på gruppedate på vikingeborgen Fyrkat. Eller, der hvor den engang lå, for nu er der mest bare en mark. Tro mig, jeg har været der på skoleudflugt i 5. klasse og mærket skuffelsen på egen krop.

Niels Erik har efterladt sin cowboyhat derhjemme, og for vist nok første gang ser vi hans hår. Han er klippet som en lesbisk bibliotekar. Eller som forsangeren fra Rammstein. Hvilket jo er meget passende, nu man er et sted, der hylder ild og voldtægt.

– Jeg kan godt lide den kultur, der var dengang. Den gik forud for sin tid. Kvinder blev også hørt, lyver Niels Erik.

– Ja, det gjorde de, stemmer Lene Beier i.

Hendes frisure ligner alle de andres i Rammstein. Eller på biblioteket. Jeg ved i øvrigt ikke, hvor de har fået deres historieundervisning, men jeg er temmelig sikker på, at det med de feministiske vikinger er løgn.

– Kvinderne kæmpede også på lige fod med mændene, lyver Niels Erik videre.

Mens Niels Erik klæder om til vikingetøj, møder vi Carsten på 27 fra Vestjylland. Ham har vi ikke mødt før. Han er også en af de kærlighedshungrende landmænd. Han har ikke haft en kæreste siden 8. klasse, fortæller han martyrisk. Hey, slap af, vi andre havde ikke engang en kæreste i 8. klasse. Altså, med mindre hende man byggede af udklip fra Føtex-reklamerne, sin sammenrullede sovepose og et tomt køkkenrullerør talte med. Hvad? Nå, ikke noget.

Carsten får hjælp til at læse breve fra kærlighedshungrende damer af to veninder. Den ene køber sit garn samme sted som Lene Beier, kan jeg se. Lene er der i øvrigt også. Hun er ankommet i bil, men drikker rosévin. Jeg hár tippet SE og HØR, bare rolig.

En af pigerne, der har skrevet til Carsten hedder Maja. De to kender hinanden i forvejen, afsløres det.

– Ja, vi mødte hinanden og der snak’ vi lidt og så’en, siger Carsten.

– Det lyder som en, der skal i ja-bunken, siger hans veninder.

– Ja, det må vi hellere, sukker Carsten. Velvidende, at det er længe siden, der har været en god stalker-dokumentar i tv.

Niels Erik har fået klædt om og modtager sine fire damer på Fyrkat. De skal også klæde om til vikinger.

– Jeg har ikke lyst til at have en hat på. Men andet udklædning har jeg ikke noget imod. Jeg er vant til at lege med børn, siger Christina på 33. Apropos ting, man skal passe på med at skrive i sin dating-profil.

Nå, de frække vikingedamer skal ikke voldtages og plyndres lige foreløbig. Til gengæld skal de lære at skyde med bue og pil.

– Vi må håbe, der er en, der ender med at nedlægge mig, griner Niels Erik.

– Hvis jeg skyder en usynlig kærlighedspil efter dig, griber du den så? spørger en af pigerne.

– Det tror jeg ikke, svarer Niels Erik koldt.

Han ligner en, der bare gerne vil spole frem til det med voldtægterne. 

en kvinde skyder med bue og pil
Foto: Anders Brohus/TV 2

 I dette afsnit møder vi også landmanden/damen Linea på 37 fra Midtsjælland. Vi mødte hende også i sidste sæson, hvor hun var blandt bejlerne. Nu er hun en af dem, der skal bejles til. Vi mødte hende faktisk også i forrige afsnit, men der nåede jeg ikke at skrive om hende, fordi der kom en fodboldkamp i fjernsynet.

Linea og hendes veninder læser breve op fra optimistiske mænd, og som sædvanlig afslører kameramandens skud hen over skulderen på oplæseren mere, end der bliver sagt. Eksempelvis, at modne mænd også bruger utrolig mange smileyer nu om dage. Det afslører også, at en af mændene skriver, at han allerede har skrevet til Linea på Facebook. Det læser hun ikke højt. Fedt, endnu en stalker.

”Landmand søger deltagere til Operation X,” kunne de ligeså godt kalde det.

Carsten har nu valgt de fem piger ud, han skal på speeddate med. De mødes ved en vandkant et sted i Vestjylland, tror jeg nok. Der kommer dog kun tre piger, for en har meldt afbud og en anden er til eksamen. Den første Carsten snakker med er Louise på 29. Hun har skrevet, at hun har hund.

– A’ er ikke så møj vant til hund, men det må man jo kom op mæ, hvis det går den vej jo, konstaterer Carsten.

Jeg er ikke helt sikker på, om det er en trussel eller en kærlighedserklæring. Men apropos stalking, så kan den slags jo ind imellem overlappe hinanden i afsenderens hoved.

– Hvad fik dig til at vælge mig? spørger Louise.

– Du så sød ud og så’en, mumler Carsten og kigger ned i jorden.

Han har allerede advaret Lene Beier om, at han ikke bryder sig om at tale med piger. Louise kommer ind på det med hunden og fortæller, at den er oppe i årene.

– Nå, det er da fint, siger Carsten, inden han uddyber overfor kameraet:

– Hun sagde, hun var ve’ å være gammel å’ ikke så har langt igen, og det æ da rart nok at høre.

Jeg tror nok, han snakker om hunden, men jeg er ikke sikker.

en mand og 4 kvinder på en mark
Foto: Anders Brohus/ TV 2

Carsten møder også Signe på 24 år fra Sønderjylland. I sit brev har hun afsløret, at hun ikke kan lide hunde, så her burde der være noget at komme efter. Hvis TV 2 har klippet programmet retfærdigt, så er der dog intet, der tyder på det. Carsten bruger hele speeddaten på at snakke om, hvor langt han har hjem, når han har besøgt sin bror på Fyn, og så er dét møde forbi. Heldigvis får han en ny chance med Michelle på 26, der er ved at uddanne sig til lastvognsmekaniker. Hun bryder sig tilsyneladende hverken om børn eller hunde, og det er noget Carsten synes om. Han kører selv traktortræk, fortæller han.

– Jeg kan godt hjælpe med at lave den traktor indimellem, siger Michelle.

– Nå, a’ tid, den æ’ ved at være gået, siger Carsten.

Til sidst møder Carsten Maja, der endelig er færdig med sin eksamen. Jeg fik ikke fat i, hvad hun studerer, men at dømme efter hendes øvrige interesser er det noget crazy gakkelak. Maja er hende, der har mødt Carsten før.

– Vi ka’ liwså godt se, om der er noget, konstaterer han tørt, inden han kommer ind på deres fælles interesse i Morten Korch-film.

en mand og 4 kvinder ser på ham ved et bord
Foto: Anders Brohus/TV 2

– Kan du også lide dinosaurusser? spørger Maja optimistisk, men desværre fór optimistisk.

– Det æ’ bare dyr jo … der æ’ tit ik’ de har levet i virkeligheden … eller, det ved a’ ik’ … a’ levede i hvert fald ik’ dengang, mumler han.

Bagefter overbeviser Lene Beier ham om, at han er bedre til at date, end han tror. Jeg kan godt lide Lene, men jeg er ikke sikker på, hun har ret. Og så alligevel:

– Carsten virker som den perfekte mand, siger en af pigerne bagefter.

Tilbage ved Niels Erik på Fyrkat er damerne ved at lave mad over bål. Niels Erik hjælper til, muligvis for at understrege den nye, feministiske historieforfalskning, TV 2 tilsyneladende er hoppet med på. En af damerne pudser næse i sit forklæde. Niels Erik går afsides med hende, der hedder Charlotte. 

– Vil du sidde med ryggen til mig? spørger han hende, og ligner en mand, der har tænkt sig at sige alle de ting, man ikke skal sige på den første date.

– Hvorfor? spørger Charlotte.

– Fordi jeg har en lille overraskelse til dig, siger Niels Erik.

Igen: Efter et halvlangt liv kan jeg godt lave en liste over ting, damer IKKE gider høre, før man kender dem rigtig godt. Jeg kan godt sende ham den ved lejlighed.

– Vikingerne gik op i soignering, fortsætter han og lyver igen.

Det viser sig, at han vil børste og flette Charlottes hår. På det her tidspunkt ville jeg nok være løbet, hvis jeg var hende, men af en eller anden grund bliver hun siddende. Hun må gå ud fra, at Morten Spiegelhauer er lige på trapperne.

– Det er næsten som at køre bobslæde, konstaterer Niels Erik.

en mand fletter hår på en kvinde
Foto: Anders Brohus/TV 2

Jeg sidder bare og venter på, at han fortæller, at han til dagligt arbejder som sikker chat-konsulent i Herning Kommune og er ved at lave en musikvideo.

Senere samme dag sender Niels Erik hende, der hedder Isabella hjem. Han når dog lige at få kaldt hende en ”havnearbejder” først.

– Du kommer desværre ikke til at møde mine venner, selvom de nok gerne ville have hamret bajere sammen med dig, siger han også.

– Bajere, mumler Isabella drømmende, mens hun skynder sig væk fra det kommende gerningssted.

Hov, det minder mig om, at jeg i sidste uge lovede at fortælle min fars yndlingsvits. Den kommer her: Hvorfor skulle Linse Kessler over grænsen? Fordi hun skulle have sine Paderborn. Eller … argh, nu kan jeg ikke huske den, men det er noget i den stil. Måske noget med, hvorfor hun blev stoppet ved Kruså? Fordi hun skulle have sine Paderborn over grænsen … nå, jeg kan ikke huske den præcise formulering. Men I forstår nok idéen. Og hvis I synes, den er dårlig, så skulle I bare høre hans andre.

PS.: Kruså er en by ved grænsen til Tyskland og Paderborn er en øl. Hvis man ikke ved det, så giver den ikke rigtig mening.

Billede af Søren Baastrup
Søren Baastrup er forfatter, freelancejournalist og Avisen.dk's faste anmelder. Foto: Privat

Nyheder

Ny sag på Herlufsholm

undersøges

kvinde smiler
Kendte

Özlem Cekic: Succes

lugter lidt af armsved

computerskærm med fejlmeddelelse
Krimi

Videresolgte 500.000

loginoplysninger

politibil holder på vej
Krimi

Politi hentede hund

efter shitstorm

scene fra film
Film og TV

Ulf Pilgaard: Tilbage

i Nattevagten

mand går under lysekroner
Kendte

Bjarne Riis: Det er slut

tre apple-telefoner på række
Nyheder

Er du Apple-bruger:

Opdater nu

politiafspærring foran værtshus
Nyheder

Skyderi på værtshus:

To døde 

hund ligger på bord
Dyreliv

Dyrlæge advarer: Det

kan forgifte dit kæledyr

politiafspærring foran hus
Krimi

Efter sprængning:

Politi massivt til stede

par poserer
Film og TV

I vildrede før

Vild med dans

kampfly i luften
Nyheder

Mystisk flystyrt: Jeg har

en pilot i baghaven

kvinde på scene
Kendte

Chikane og mobning:

Stjerne sagsøges igen

En politibil med udrykning.
Krimi

Tidligere medarbejder

på skole sigtet for

voldtægt af mindreårig

Justitsminister Peter Hummelgaard
Nyheder

Vil ikke straffe

bifald af

koranafbrændinger

Ro kopper to-go kaffe fra McDonald's.
Helt vildt

McDonalds sagsøgt

for brandvarm

kaffe - igen

En havn med mange containere
Krimi

Efter afsløring: Nu

går politiet ind i sagen

En fodbold på en fodboldbane.
Nyheder

Vandt 107.000

på vildt odds

Bier sidder i en klump.
Nyheder

59-årig mand dræbt

af bisværm

En masse forskellige piller på et bord.
Krimi

Sendte kilovis af

ketamin med posten

En radiator tæt på
Nyheder

Tusindvis får afslag

på varmecheck

DR udefra
Film og TV

Lukker flere

programmer: Det er

ikke en spareøvelse

En kvinde med fedtet hår og uren hud.
Krimi

45-årig kvinde efterlyst:

Stjæler dyrt kød og vin

En masse folk og politi på perronen.
Krimi

96-årig mand i

klemme mellem

tog og perron

kornmark
Nyheder

50 millioner

til danske landmænd

mand og kvinde
Kendte

Heick på skadestuen: 

Skreg af smerte

røg og udrykning
Krimi

Blodbad:

1000 svin dræbt

portræt af mand på scene
Kendte

Rod Stewart:

Sidste gang i Danmark

køer
Nyheder

Kontrol: Hver fjerde overtræder reglerne

portræt af kvinde
Kendte

Stine Bramsen: Jeg

endte som en nikkedukke

portræt af mand
Nyheder

Ukraine:

To personer meldes dræbt 

portræt af mand
Nyheder

Trump meldt død

portræt af kvinde
Kendte

Vild med dans:

Comeback til Mia Lyhne 

Nyheder

Tæt på aftale i Hollywood

portræt af to mænd
Nyheder

Kong Charles: Vil

være venner med Frankrig

en cykel
Krimi

Tyve stjal cykler for

99.000 kroner

på 40 sekunder

en varevogn
Nyheder

Her er den mystiske hæveautomat, som kan hvidvaske pusherpenge

et opladestik
Nyheder

Apple har ikke

droppet Lightning

en bygning med en café
Nyheder

Kaffe-kæde sendt i
knæ af forglemmelse

udrykningskøretøjer ved brand
Krimi

Dramatisk brand:

Taget faldt

ned over dyrene

bil indhyllet i sne
Nyheder

Svensk by drukner i sne

kig ud af flyvindue
Nyheder

Lotto-millionær:

Vi skal rejse, men

kun på afbudsrejser

portræt af mand
Kendte

Niels Hausgaard: 
Død i 18 minutter

en mand taler
Nyheder

Zelenskyj i FN: Verden kender sandhed om krigen

politi arbejder
Krimi

Politiet ændrer signalement på gerningskvinde

et par
Kendte

Kendis-designer kaster sig ud på dybt vand i Vild med dans

en tennisspiller i aktion
Sport

Tauson kollapser på banen

billede af politibil
Krimi

Truede med drab på skoler - mand anholdt

en bygning
Krimi

Anklage:

Krænkelser på spejderture

portræt af mand
Kendte

Seebach:

Bryder med bror

Nyheder

Aktie stryger i vejret

huse
Nyheder

Nationalbanken: 
Godt nyt til boligejerne

paraplyer
Nyheder

Her er der udsigt til sol og 25 grader

portræt af kvinde
Kendte

Lisbet Dahl:

Jeg er meget blid

folkemængde
Nyheder

USA og Rusland er enige

portræt af mand
Nyheder

Erdogan: Utålelige

koranafbrændinger 

brandbiler
Krimi

Voldsom brand: Ældre

mand i kritisk tilstand 

mand og kvinde
Nyheder

Vil skilles fra voldtægtsdømt

portræt af mand
Nyheder

Biden nægter sig

skyldig i våbenanklager

færge
Nyheder

Trafik over

Storebælt igen tilladt

forsamling af mennesker i stor bygning
Nyheder

Zelenskyj: De bruger madmangel som våben

volvo-logo
Nyheder

Slut med dieselbiler

flåt
Nyheder

Ni smittet med

virus i Danmark

portræt af mand
Kendte

Thomas Eje:

Lisbet Dahl elsker mig lidt

portræt af mand
Nyheder

Villy Søvndal

bliver nummer tre 

blå blink
Krimi

Betjent dømt: 

Frygtede for sit liv

portræt af mand
Nyheder

Ulrik Wilbek:

Sygemeldt måneden ud

portræt af mand
Kendte

Mandefald: 

Han skrider også

kampvogn med kanon
Nyheder

Russiske

kampvogne til Ukraine

en mand kigger på fotografen
Film og TV

Jesper Buch forlader

Løvens Hule efter ni år

cookies i et fad
Nyheder

Cookies tilbagekaldes

kampvogne på dækket af skib
Nyheder

Danmark køber 45
kampvogne til Ukraine

en mand smiler
Kendte

Kåre Quist sælger til millioner under prisen

En vaskemaskine med tøj i.
Nyheder

Elpriserne styrtdykker

hjul på en lastbil
Nyheder

Ekstra lange lastbiler kommer på vejene efter nytår

en præst
Nyheder

Biskop fik guldkors til 48.500 kroner

seks personer stillet op til fotografring
Kendte

Løve forlader hulen: - Derfor stopper jeg

en mand
Nyheder

Elon Musk gør klar
til vild beslutning

Underholdning

Kronprins Frederik bliver æresmedlem af fransk yachtklub

en mand kigger på fotografen
Kendte

Russell Brand må ikke tjene penge på YouTube