Administration 

Søren Baastrup: Censur, sang og sex på marken

Debat
4 personer i en båd
(Foto: Anders Brohus/TV 2)

Avisen.dk’s tv-kommentator er gået i gang med at se ”Landmand søger kærlighed” på TV 2. Så kan du snakke med, uden at spilde tid på at se det selv. I denne uge gælder det tredje afsnit.

Tre damer er nu klar til at flytte ind sammen med landmanden Niels Erik på 42. Niels Erik er ham, der ligner en lesbisk pædagogmedhjælper, der er med i et Volbeat-kopiband.

Lene Beier hjælper med at skrubbe hans sten. Hey, det er rigtige sten, din klammo. Det hele skal nemlig se godt ud, når damerne kommer, som Niels Erik forklarer. Det kender man godt fra sig selv. Indsæt selv yderligere vittighed.

Damerne ankommer i hver deres bil. Klimasvin. Man kan i øvrigt se nummerpladerne. Jeg nævner det kun, fordi TV 2 ellers tidligere har gået meget op i at sløre netop den slags. Men hvis du er en af de, muligvis få, der går op i, hvor meget folk i fjernsynet skylder på deres køretøjer, så kan du altså se det nu. Find afsnittet på TV 2 Play og gå derefter ind på tjekbil.dk.

– Det ser da megagodt ud med den dér manbun, Niels Erik har fået, lyver Louise på 29, der har taget jordbærkage med.

4 personer går
Foto: Anders Brohus/TV 2

Charlotte på 44 har medbragt et surdejsbrød, men det passer også bedre til hendes personlighed, fornemmer man. Hun sætter slet ikke pris på, at Niels Erik har været sjov og lagt Gurli Gris-sengetøj på hendes seng. I stedet vil hun bare gerne vide, hvornår han står op – og hvad han laver inden, han skal på arbejde. Hvad mener hun? Hvem laver noget, inden de skal på arbejde? Altså, andet end at skide, tjekke nyheder på telefonen og overveje, hvornår man sidst tog en sygedag?

Charlotte er i øvrigt fra Silkeborg og dyrker mountainbike. Det havde jeg luret. Jeg er nemlig selv fra Silkeborg, og byen har i de seneste år promoveret sig som the Outdoor Capital of Denmark. Det betyder groft sagt, at man har bygget nogle nye badebroer ved søbadene, så de unge ikke længere har nogle steder at drikke bajere i fred, og at alle skovstierne er lavet om til mountainbikespor, så man bliver kørt ned af gale mænd i stramt tøj, hver gang man er hjemme og besøge de gamle.

Christina på 33 har taget et fodboldhalstørklæde med til Niels Erik. Hun holder med AGF. Alligevel er det hende, Niels Erik er mest vild med. Christina er fra Hammel, men arbejder som bogholder i Ry og bartender i Silkeborg. Jeg er ved at finde ud af hvorhenne, bare rolig. Der er 85 procents sandsynlighed for, at det er et sted, jeg har karantæne fra. Hvis det er Chaplin, så er det livstidskarantæne. Bare fordi Simon Kvamm er fra byen, så behøver man jo ikke spille Nephew hele tiden, og hvem fanden skulle vide, at en DJ-pult ikke kan tåle fadøl?

– Hvad er dit kærlighedssprog? Du ved, er du til berøring, gaver, tjenester eller noget andet? spørger Christina Niels Erik.

Selv kender jeg ikke så meget til kærlighedssprog og ved ikke, hvad man ellers kan vælge imellem. Men min kone er helt klart til tjenester og gaver. Selv er jeg nok mest til mad og trusler.

– Jeg er til langt hår, siger Niels Erik.

Jeg er ikke sikker på, at ”langt hår” er et kærlighedssprog, men Christina virker ligeglad. Hun ligner en, der håber på, at Niels Erik bedækker hende, gerne lige dér midt på marken. AGF’ere må typisk tage, hvad de kan få af succesoplevelser.

– Det er halvt inde, konstaterer Volbeat Jam bagefter.

Landmanden Jens på 64 er ham, der har brugt ni år på at rejse jorden rundt. Måske er det derfor, han virker lidt træt. Han har fire damer med på date. De skal sejle en tur på Randers Fjord. Jens tænker meget over, at to af damerne er på hans egen alder, mens to er en del yngre. Han har svært ved at finde ud af, om han er til de jævnaldrende eller de unge damer, og jeg forstår ham godt. Kvinder kan være irriterende i alle aldre.

– Jeg træ jo væld i mine tanke, ikke hele tiden, men en del i hver fald, siger Anna på 54.

Hun er fra Island, og selvom jeg har kørt det gennem Google Translate, så forstår jeg ikke, hvad hun mener.

Anna er hende, der er meget ærlig omkring alt det, hun ikke gider. Hun gider f.eks. ikke rejse, og i denne uge gider hun ikke sejle. Hun bliver dog tvunget med alligevel. Måske fordi produktionsholdet ikke forstår, hvad hun siger.

– Vi har jo fundet ud af, at mange af os godt kan lide Giro 413, siger Winnie på 51, da de alle sidder i båden.

I næste øjeblik begynder de at synge ”I en lille båd, der gynger”. Jens ser ud som om, han har lyst til at smide dem overbord. Og han bliver kun mere anstrengt at se på, da sangen er færdig og Winnie bombarderer ham med spørgsmål.

– Kan du svømme? Fisker du fisk? Spiser du fisk? Hvad laver du til dig selv? Svømmer du baner i svømmehallen? Går morderne til wellness i Randers?

Okay, det sidste hørte jeg nok forkert. Men det er da ellers et udmærket spørgsmål. Til gengæld virker ”fisker du fisk?” lidt underligt. Altså, hvad fisker man ellers?

Landdamen Linea på 37 står og kigger ud over Nyhavn, da Lene Beier tilfældigvis kigger forbi. Heldigt at kameramanden også står der. Jamen, Søren, har du tænkt dig at blive ved med at nævne, hver gang TV 2 opstiller en scene og prøver at bilde os ind, at den er helt naturlig? Ja, det har jeg, for det er pisseirriterende, og stort set alle andre tv-programmer stoppede med den slags i sidste årti.

Linea skal på date med sine fire mænd. Der er kun fire, fordi TV 2 skilte sig af med den femte efter speeddaten. Han blev klippet ud af programmet og vi fik ham aldrig at se. Ugebladet HER & NU har spurgt Linea hvorfor, men det vil hun ikke sige. En talsmand fra TV 2 gør os heller ikke klogere:

– Som udgangspunkt er vi altid på vores deltageres side, og opstår der noget uforudset, så vurderer vi situationen i det konkrete tilfælde, siger han bare til ugebladet.

Er det bare mig, eller lyder det vildt spændende? Præcis hvor gak skal man være for at blive klippet helt ud af tv-program, og hvorfor må vi ikke kende de nærmere omstændigheder?

Nå, men Lineas firedobbelte date går til Flakfortet, hvor mændene skal løse forskellige opgaver sammen. Det mest spændende er at møde Jens på 28 fra Vojens. Han er ret ferm til opgaverne, næsten i en grad, så de andre mænd bliver trætte af hans selvvalgte lederrolle. Til gengæld er han ikke så god til at snakke med piger, hvilket åbenbares i et flashback fra speeddaten:

– Du kommer fra Vojens? spørger Linea ham.

– Vojens, ja.

– Og så arbejder du på et …

– Et savværk.

– Hmm.

– Hmm.

– Hvordan har du det med at tage til byen?

– Det er ikke lige mig.

– Hører du musik?

– Det ville blive noget nyt for mig, i hvert fald.

– Jeg synes, vores kemi var god, fortæller Jens bagefter til kameraet.

4 personer ved en gård
Foto: Anders Brohus/TV 2

Han fortæller også, at han har fået gren i hovedet og derfor ikke er så god til at formulere sig. Jeg kan ikke lade være med at spekulere på, om det har noget med den manglende femtemand at gøre?

Det ender med, at Linea sender ham, der hedder Mads hjem. Jeg ved ikke hvorfor, men sikkert fordi han er den tykkeste.

– Jeg tager det som en mand, siger han, inden han begynder at græde.

I næste uge begynder ”Gift ved første blik” på DR. Hvis der ikke snart sker noget mere spændende i det her program (eller hvis TV 2 ikke fortæller, hvorfor de har klippet en deltager ud), så synes jeg altså, vi skal se det i stedet. Hvad siger I?

Portræt af Søren Baastrup
Søren Baastrup er forfatter, freelancejournalist og Avisen.dk's faste anmelder. Foto: Privat

mønter og pengesedler på bord
Livsstil

Brug efteråret til

at polstre dig

økonomisk

Nyheder

Ny sag på Herlufsholm

undersøges

kvinde smiler
Kendte

Özlem Cekic: Succes

lugter lidt af armsved

computerskærm med fejlmeddelelse
Krimi

Videresolgte 500.000

loginoplysninger

politibil holder på vej
Krimi

Politi hentede hund

efter shitstorm

scene fra film
Film og TV

Ulf Pilgaard: Tilbage

i Nattevagten

mand går under lysekroner
Kendte

Bjarne Riis: Det er slut

tre apple-telefoner på række
Nyheder

Er du Apple-bruger:

Opdater nu

politiafspærring foran værtshus
Nyheder

Skyderi på værtshus:

To døde 

hund ligger på bord
Dyreliv

Dyrlæge advarer: Det

kan forgifte dit kæledyr

politiafspærring foran hus
Krimi

Efter sprængning:

Politi massivt til stede

par poserer
Film og TV

I vildrede før

Vild med dans

kampfly i luften
Nyheder

Mystisk flystyrt: Jeg har

en pilot i baghaven

kvinde på scene
Kendte

Chikane og mobning:

Stjerne sagsøges igen

En politibil med udrykning.
Krimi

Tidligere medarbejder

på skole sigtet for

voldtægt af mindreårig

Justitsminister Peter Hummelgaard
Nyheder

Vil ikke straffe

bifald af

koranafbrændinger

Ro kopper to-go kaffe fra McDonald's.
Helt vildt

McDonalds sagsøgt

for brandvarm

kaffe - igen

En havn med mange containere
Krimi

Efter afsløring: Nu

går politiet ind i sagen

En fodbold på en fodboldbane.
Nyheder

Vandt 107.000

på vildt odds

Bier sidder i en klump.
Nyheder

59-årig mand dræbt

af bisværm

En masse forskellige piller på et bord.
Krimi

Sendte kilovis af

ketamin med posten

En radiator tæt på
Nyheder

Tusindvis får afslag

på varmecheck

DR udefra
Film og TV

Lukker flere

programmer: Det er

ikke en spareøvelse

En kvinde med fedtet hår og uren hud.
Krimi

45-årig kvinde efterlyst:

Stjæler dyrt kød og vin

En masse folk og politi på perronen.
Krimi

96-årig mand i

klemme mellem

tog og perron

kornmark
Nyheder

50 millioner

til danske landmænd

mand og kvinde
Kendte

Heick på skadestuen: 

Skreg af smerte

røg og udrykning
Krimi

Blodbad:

1000 svin dræbt

portræt af mand på scene
Kendte

Rod Stewart:

Sidste gang i Danmark

køer
Nyheder

Kontrol: Hver fjerde overtræder reglerne

portræt af kvinde
Kendte

Stine Bramsen: Jeg

endte som en nikkedukke

portræt af mand
Nyheder

Ukraine:

To personer meldes dræbt 

portræt af mand
Nyheder

Trump meldt død

portræt af kvinde
Kendte

Vild med dans:

Comeback til Mia Lyhne 

Nyheder

Tæt på aftale i Hollywood

portræt af to mænd
Nyheder

Kong Charles: Vil

være venner med Frankrig

en cykel
Krimi

Tyve stjal cykler for

99.000 kroner

på 40 sekunder

en varevogn
Nyheder

Her er den mystiske hæveautomat, som kan hvidvaske pusherpenge

et opladestik
Nyheder

Apple har ikke

droppet Lightning

en bygning med en café
Nyheder

Kaffe-kæde sendt i
knæ af forglemmelse

udrykningskøretøjer ved brand
Krimi

Dramatisk brand:

Taget faldt

ned over dyrene

bil indhyllet i sne
Nyheder

Svensk by drukner i sne

kig ud af flyvindue
Nyheder

Lotto-millionær:

Vi skal rejse, men

kun på afbudsrejser

portræt af mand
Kendte

Niels Hausgaard: 
Død i 18 minutter

en mand taler
Nyheder

Zelenskyj i FN: Verden kender sandhed om krigen

politi arbejder
Krimi

Politiet ændrer signalement på gerningskvinde

et par
Kendte

Kendis-designer kaster sig ud på dybt vand i Vild med dans

en tennisspiller i aktion
Sport

Tauson kollapser på banen

billede af politibil
Krimi

Truede med drab på skoler - mand anholdt

en bygning
Krimi

Anklage:

Krænkelser på spejderture

portræt af mand
Kendte

Seebach:

Bryder med bror

Nyheder

Aktie stryger i vejret

huse
Nyheder

Nationalbanken: 
Godt nyt til boligejerne

paraplyer
Nyheder

Her er der udsigt til sol og 25 grader

portræt af kvinde
Kendte

Lisbet Dahl:

Jeg er meget blid

folkemængde
Nyheder

USA og Rusland er enige

portræt af mand
Nyheder

Erdogan: Utålelige

koranafbrændinger 

brandbiler
Krimi

Voldsom brand: Ældre

mand i kritisk tilstand 

mand og kvinde
Nyheder

Vil skilles fra voldtægtsdømt

portræt af mand
Nyheder

Biden nægter sig

skyldig i våbenanklager

færge
Nyheder

Trafik over

Storebælt igen tilladt

forsamling af mennesker i stor bygning
Nyheder

Zelenskyj: De bruger madmangel som våben

volvo-logo
Nyheder

Slut med dieselbiler

flåt
Nyheder

Ni smittet med

virus i Danmark

portræt af mand
Kendte

Thomas Eje:

Lisbet Dahl elsker mig lidt

portræt af mand
Nyheder

Villy Søvndal

bliver nummer tre 

blå blink
Krimi

Betjent dømt: 

Frygtede for sit liv

portræt af mand
Nyheder

Ulrik Wilbek:

Sygemeldt måneden ud

portræt af mand
Kendte

Mandefald: 

Han skrider også

kampvogn med kanon
Nyheder

Russiske

kampvogne til Ukraine

en mand kigger på fotografen
Film og TV

Jesper Buch forlader

Løvens Hule efter ni år

cookies i et fad
Nyheder

Cookies tilbagekaldes

kampvogne på dækket af skib
Nyheder

Danmark køber 45
kampvogne til Ukraine

en mand smiler
Kendte

Kåre Quist sælger til millioner under prisen

En vaskemaskine med tøj i.
Nyheder

Elpriserne styrtdykker

hjul på en lastbil
Nyheder

Ekstra lange lastbiler kommer på vejene efter nytår

en præst
Nyheder

Biskop fik guldkors til 48.500 kroner

seks personer stillet op til fotografring
Kendte

Løve forlader hulen: - Derfor stopper jeg

en mand
Nyheder

Elon Musk gør klar
til vild beslutning

Underholdning

Kronprins Frederik bliver æresmedlem af fransk yachtklub