Sønderjyske topper efter sejr i Esbjerg
Efter et sejrsmål i overtiden ude mod Esbjerg er Sønderjyske igen i toppen af Superligaen i fodbold.

Et hovedstødsmål af Bjørn Paulsen, da de 90 minutter var overstået, gav Sønderjyske sæsonens anden sejr, da de rejste hjem fra Esbjerg med en 2-1-gevinst, og dermed er sønderjyderne tilbage på Superligaens førsteplads.

I et tæt opgør vandt gæsterne på, at de så klart mest friske, da kampen gik ind i sin sidste fjerdedel. Her kom det for desperat kæmpende Esbjerg mest til at handle om at forsvare det ene point, de havde haft siden det 31. minut.

Præcis som i holdets første hjemmekamp mod Silkeborg lagde esbjergenserne ellers ud med voldsom energi og hårdt pres på gæsterne, men endnu er Jess Thorups mandskab ikke i stand til at holde det høje tempo i mere end en times tid.

Derfor spillede et Sønderjyske-hold fyldt med selvtillid Esbjerg ned i egen forsvarszone i slutfasen, hvor Lukas Hradecky måtte diske op med flere stærke redninger, inden en helt fri Paulsen til sidst fik skovlen under den finske sprællemand.

I kampens indledning var det Radeckys norske kollega i den modsatte ende, Håkon Opdal, der havde storspillet fremme, navnlig da han mirakuløst fik hænderne på en afslutning fra Arnór Smárason fra ganske tæt hold.

Og mens esbjergenserne ærgrede sig over det, blev hurtige Lasse Vibe sendt af sted, og efter en fin tæmning sendte han i fuldt løb et flot, dykkende skud ind over hovedet på Hradecky.

Men Esbjerg fortsatte de optimistiske takter i første kamp uden holdets store profil, Søren Rieks, der i ugens løb blev solgt til hollandsk fodbold.

Hans afløser i offensiven, Smárason, blev noteret for udligningen, da hans hjørnespark fik lov at sejle ind bag en hårdt presset Opdal, der følte sig noget uretfærdigt behandlet af dommer Michael Svendsen.

Men til slut kunne den norske keeper alligevel juble over de tre point, fordi sønderjyderne var bedre til at fordele kræfterne over 90 minutter.

De kunne oven i købet tillade sig at brænde et straffespark på kampens sidste spark, da Hradecky parerede Jarl André Storbæks forsøg fra pletten.

Sønderjyske og FC København er dermed side og side i spidsen af Superligaen med syv point, mens Esbjerg fortsat må nøjes med det ene point, de hentede i Aarhus i mandags.

/ritzau/