Sønderjyske mister Lodberg til sommer
Niels Lodberg (th) smutter til sommer til fordel for et job som assistenttræner. Foto: VAN NORDE ERNST/POLFOTO
Viceanfører Niels Lodberg stopper i Sønderjyske til sommer. Han skal være assistenttræner i AC Horsens.

Sønderjyske mister en af sine profiler til sommer.

Klubbens viceanfører Niels Lodberg stopper efter tre sæsoner i klubben. Han skal være spillende assistenttræner i AC Horsens fra den næstbedste fodboldrække.

Det oplyser begge klubber i en pressemeddelelse. Den populære forsvarsspiller siger tak for kampen efter tre sæsoner i det sønderjyske, og skal fra den kommende sæson være spillende assistenttræner i AC Horsens.

- Vi vil på ingen måde stå i vejen for Niels Lodbergs næste skridt i en meget flot fodboldkarriere. Han har gennem tre sæsoner været en fantastisk kulturbærer, en ledertype, der altid er gået foran med det gode eksempel, siger sportschef Hans Jørgen Thaysen.

- Niels Lodberg er ærlig og bundloyal, og vi glæder os over, at han i forårets afgørende superligakampe fortsat vil være at finde på holdkortet, siger sportschefen videre.

I Horsens har Niels Lodberg fået en kontrakt på to år - til sommeren 2017.

Lodberg skal efter planen også være med på banen i sin første sæson i Horsens, mens han i anden sæson udelukkende er tiltænkt rollen som assistenttræner.

Karrieren på banen kan dog forlænges, hvis både han og klubben synes, at det er en god idé. Ellers fortsætter Niels Lodberg udelukkende som assistenttræner for Bo Henriksen.

- Jeg havde en super god tid i AC Horsens og jeg bor fortsat i byen, og har fulgt klubben løbende siden jeg stoppede. Så egentligt var det ganske nemt for mig at sige ja til AC Horsens, siger Niels Lodberg.

Han har tidligere spillet i AC Horsens og bor stadig i byen.

/ritzau/