Sønderjyske driller FCK med uafgjort
Sønderjyske var foran med 1-0 mod FCK, men måtte nøjes med 1-1 i en jævnbyrdig forestilling i Haderslev.

Sønderjyske er efterhånden vant til at spille lige op med FC København. Og søndag eftermiddag gjorde sønderjyderne det igen, da de fik 1-1 i en intens superligakamp i Haderslev.

Resultatet var ingen tilfældighed.

Den lille superligaklub gjorde det flot i sidste sæson, og holdet ser endnu stærkere ud i år, hvilket 6-1 sejren over Randers i første spillerunde demonstrerede.

Med tilgangen af Niels Lodberg fra AC Horsens er defensiven styrket, og sammen med Bjørn Paulsen og Daniel Christensen havde Lodberg godt styr på de dyre gæster, selvom de trods alt ikke kunne holde FCK fra chancer.

Kampen begyndte som lidt af en stillingskrig med et lille overtag til FCK.

Stille og roligt lykkedes det københavnernes centrale akse - Thomas Kristensen og Martin Bergvold - at sætte sig på midten. Og Christian Bolaños var en konstant trussel på kanten.

Men Sønderjyske bed godt fra sig.

Holdets stjerne - den lille 10'er Quincy Antipas - var farlig og havde et nærgående skud allerede efter 10 minutters spil. I løbet af første halvleg fik FCK dog bedre styr på både ham og resten af sønderjyderne, og udeholdet skabte flere chancer.

Men det var alligevel Sønderjyske, der kom foran.

Efter 25 minutters spil fik islandske Eyjólfur Hédinsson pludselig chancen fra kanten af feltet, og han bankede bolden forbi Johan Wiland i københavnernes mål.

Føringen holdt dog kun fem minutter. Efter en halv time endte et gennemspillet FCK-angreb i fødderne på norske Mustafa Abdellaoue, som havde let ved at sende bolden i mål fra tæt hold.

FCK fortsatte presset, men Sønderjyske kom bedre med igen - og det billede fortsatte i anden halveg. Mod slutningen af kampen satte FCK endelig et tungt pres ind for at fremtvinge en afgørelse. Det lykkedes ikke.

Begge hold har nu fire point efter to kampe.

/ritzau/