Kommune søger hjælp: Ledige skal holdes i "kort snor"
Formanden for gruppen Jobcentrets Ofre, Kim Madsen, blev ligesom flere andre forarget, da han så et opslag, hvor man søgte en mentor til at støtte udsatte borgere. Privatfoto.
Kim Madsen er en af dem, der er blevet enormt stødt over formuleringer i et jobopslag fra G4S. Nu beklager sikkerhedsvirksomheden og retter opslaget.

Det er din opgave at holde borgerne i "kort, men motiverende snor".

Sådan lyder formuleringen i en aktuel jobannonce, hvor sikkerhedsvirksomheden G4S for en kommune på Københavns Vestegn søger "en mentor til udsatte borgere, der skal motiveres tilbage på arbejdsmarkedet."

Annoncen indledes med at pointere, at der søges en medarbejder, der er psykisk og fysisk robust. Og at det trækker op, hvis en ansøger kan holde borgerne i kort snor. Det har fået debatten til at koge i Facebookgruppen Jobcentrets Ofre, der har mere end 7.000 medlemmer.

I et kommentarspor under jobopslaget, der er blevet delt i gruppen, skriver flere, at ledige sammenlignes med hunde, der skal holdes i snor.

En af dem, der får de associationer, er den 58-årige Kim Madsen, som er formand for gruppen Jobcenterets Ofre. Han er tidligere chauffør og vognmand, men han har på grund af sygdom ikke været i job siden 2012.

- Da jeg så opslaget, flejnede jeg fuldstændig ud. I forvejen bliver vi kastet rundt i systemet, og vi skal gøre lige nøjagtigt, hvad vi får besked på fra medarbejderne i det offentlige, siger Kim Madsen til Avisen.dk.

Herunder kan du se opslaget. Artiklen fortsætter efter billedet.

Flere betjente

Det fremgår af jobannoncen, at G4S søger en medarbejder, der har en relevant faglig baggrund til at arbejde med udsatte borgere for eksempel ved tidligere ansættelser som pædagog, fængselsbetjent eller har været inden for politiet.

Ifølge Kim Madsen viser det, at der ikke længere er plads til en blød pædagogisk tilgang til borgere uden for eller på kanten af arbejdsmarkedet.

- Men i stedet for kommer der flere og flere, der er sådan en slags politibetjente ind i jobcentrene. Det er en stor frygt, at vi får flere af den slags medarbejdere ind, siger han.

Kan det ikke være, at man søger mentorer med de her kompetencer baseret på erfaring fra, hvad der er brug for?

- Jo, men der står ikke noget om, at det er til borgere, der er uden for pædagogisk rækkevidde. Derfor tænker, jeg, at det må være en almen tilgang, siger Kim Madsen.

Ingen dårlige intentioner

I G4S forstår man godt kritikken, og derfor beklager virksomhedens kommunikations-ansvarlige Mads Darling dele af ordlyden i opslaget.

- Det er klart, at hvis man kan misforstå noget, skal vi rette op. Forklaringen på, hvorfor vi har skrevet fysisk robust, er, at vi er en sikkerhedsvirksomhed, hvor det ofte er en vigtig del, men det er det ikke i den her type job, så det er en fejl, at formuleringen er med i denne type opslag, siger han og understreger, at ordet fysisk nu er fjernet fra opslaget.

Formulering om, at man skal kunne holde borgerne i kort snor, var også uheldig, erkender Mads Darling.

- Det er en dum talemåde-formulering, som vi er kede af står der. Den kan misforstås, så den er også rettet, forklarer han.

Han understreger, at kernen i jobbet er, at mentoren finder løsninger sammen med de udsatte borgere.

- Der står længere nede i annoncen, at du skal trives bedst i det håndholdte makkerskab, hvor du ofte er sammen med borgerne og falder naturligt ind hverdagen, hvor din interesse og opmærksomhed for borgeren er afgørende.

G4S ønsker ikke at oplyse, hvilke kommune de samarbejder med i den konkrete sag.

via Listen To News