Sociale viceværter skal styrke Gellerupparken
Et korps af sociale viceværter skal gøre Gellerupparken sikrere og renere, og så skal det skabe job i området. Det kræver dog, at boligforeningen kan skaffe 3,5 millioner kroner inden 1. marts.

Planerne om at gøre Gellerupparken til et sikrere og renere sted er nu kommet et skridt nærmere, efter at Landsbyggefonden har bevilget 10,5 millioner kroner til et projekt, der skal skaffe en række af områdets beboere i job.

»Idéen er, at hver af Gellerupparkens 23 boligblokke skal have en Meyer – en slags social vicevært, som skal hjælpe beboerne med en lang række ting. Både i forhold til at holde områderne rene, men også med sociale opgaver såsom at byde nye beboere velkommen og formidle information mellem boligforeningen og beboerne,« fortæller Helle Hansen, der er næstformand i Gellerupparkens afdelingsbestyrelse.

Medfinansiering

Pengene kommer fra den pulje på 600 millioner kroner, som regeringen i forbindelse med finansloven for 2006 hentede i Landsbyggefonden. Pengene kan søges af problemramte boligafdelinger til forskellige projekter, men for at projektet kan blive en realitet, skal boligforeningen skaffe 3,5 millioner kroner til med-finansiering.

»Det hele er gået enormt stærkt, og der er en række ubesvarede spørgsmål. Hvis det bliver en model med fleksjob, vil Meyer -viceværterne få offentligt tilskud, og vil det i givet fald tælle med i de 3,5 millioner? Det er sådan nogle ting, vi skal have klarhed over, inden vi skal aflevere den endelige projektbeskrivelse 1. marts,« siger Helle Hansen.

Projektet er ifølge Helle Hansen navngivet efter viceværten Meyer fra Huset på Christianshavn , men Helle Hansen håber, at de kommende viceværter bliver »en smule mere hjertelige« end den originale.