Blogindlæg Murer: Mette F.'s pensionsudspil er som en bolighandel

Mit navn er Mette Schak Dahlmann, og jeg arbejder som murer, hvilket jeg er stolt af. Jeg har noget på hjertet, og derfor slår jeg et slag for bedre arbejdsmiljø og mere mangfoldighed. Det gør jeg ved aktivt at bruge min stemme i den offentlig debat. Jeg forsøger at skabe forandring og rykke status quo ved at sige noget, som er anderledes og noget som er nyt, fordi jeg hader uretfærdighed og ulighed!

TRUMFKORTET i en bolighandel er de tre gyldne ord - beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed - Socialdemokratiets pensionsudspil har, lige siden det blev offentliggjort, været et af de helt store samtaleemner alle vegne i skurvognen, til familiemiddage eller over en drink med vennerne.

Vi har alle sammen en mening, vi har alle sammen en vi kender, som er nedslidt på grund af hårdt fysisk arbejde - der er i hvert faldt mindst, hvis ikke endnu flere, meninger om pensionsalderen, og om hvor nedslidte vi er, end der faktisk er hænder herude.

Hudløst ærligt så er min mening om Socialdemokratiets pensionsudspil: Endelig! Jeg er faglært, og jeg oplever på tæt hold; nedslidningen, smerterne, frygten for fremtiden, overvejelserne om økonomien, frustrationerne, men også glæden, stoltheden og kærligheden til mit fag.

Jeg skriver dette blogindlæg, fordi jeg faktisk er en smule frustreret over, hvordan det er blevet taget imod. Fordi for mig er Socialdemokratiets pensionsudspil faktisk som en bolighandel: men i stedet for trumfkortet/ord med 3x beliggenhed – ja, så ser jeg trumfkortet eller rettere trumfordene i udspillet: prioritering, prioritering og prioritering.

ET UDSPIL ER et udspil, og hvad de politiske partier har gjort af gode og dårlige ting før i tiden, er i mine øjne underordnet - jeg er ikke politisk aktiv, og jeg ved langt fra alt om politik, men i hele denne her pensionsdebat kan jeg altså godt savne, at man ikke bare nedgør hver en ting, og at man kæfter op. Personligt lytter jeg aldrig på et menneske, som bare råber og nedgør hver en idé eller hvert et forslag, man nu kommer med som løsning på den pågældende problematik.

- I stedet for at sige, at glasset er halvt tomt, ku' vi så ikke sige, at glasset er halvt fuldt – og at vi ikke lader os rive med, når politikere som eksempelvis Joachim B. Olsen forsøger at afspore, hvad det er, det egentlig burde handle om?!

JEG ER GODT KLAR OVER, at der er ting, som ikke er helt tydelige i udspillet, og at Velfærdsforliget fra 2006 er en klods om benet. Men ordene, som jeg som murer mener burde fylde/gælde, er: prioritering, prioritering og prioritering – fordi endelig er der nogen, som tør prioritere at tale til, om og for os!

At arbejdsmiljøet skal forbedres herude, at der ikke burde have været skåret i budgettet til arbejdstilsynet, at velfærdforliget fra '06 er en klods om benet – ønsker vi forbedringer, så forandrer vi kun mest, og bedst ved at vi solidarisk, organiseret og engageret sammen i fællesskab, forsøger at påvirke politikerne til blandt andet trepartsforhandlinger. Som murer er jeg STENSIKKER på at det er vores mulighed for indflydelse på vores eget arbejdsliv samt sikre hinanden ET VÆRDIGT LIV også efter mange års arbejde.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News