Socialdemokratiet vil rulle regeringens dagpenge-krav tilbage
Leif Lahn Jensen understreger, at partiet fortsat ønsker et opholdskrav, men det skal altså udformes på en anden måde, end regeringen har tænkt sig. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix/arkiv
Socialdemokratiet vil finde på et "mere intelligent" opholdskrav end det, som regeringen har fremsat.

Socialdemokratiet vil, hvis partiet kommer til magten efter næste valg til Folketinget, rulle det opholdskrav tilbage, som VLAK-regeringen vil indføre.

Det siger beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen (S) fredag under en forespørgselsdebat i Folketinget.

- Hvis regeringen ikke vil følge vores opfordring, så må vi efter et valg fjerne dette lovforslag, så snart vi kommer til, og med det samme begynde at arbejde på noget meget bedre og mere intelligent sammen med arbejdsmarkedets parter og dermed indføre opholdskrav på dagpenge på en klogere måde, siger han.

Regeringen fremsatte tidligere i år et forslag om, at man skal have opholdt sig i Danmark i syv af otte år, for at man skal kunne få dagpenge.

Socialdemokratiet, der havde stillet to ændringsforslag, valgte for nylig at trække disse tilbage.

Folketingets største parti havde i første omgang foreslået, at opholdskravet i stedet skulle være syv ud af ti år eller syv ud af 12 år.

Socialdemokratiet meddelte onsdag, at partiet ville stemme imod regeringens forslag.

Leif Lahn Jensen understreger, at partiet fortsat ønsker et opholdskrav, men det skal altså udformes på en anden måde, end regeringen har tænkt sig.

/ritzau/

/ritzau/