Socialchefer: Naivt, socialminister!

Naivt at tro at bøder til kommunerne løser problemerne med tilsyn i landets plejefamilier, mener Ole Pass, formand for socialcheferne.
Socialministeren vil udstede bøder til kommuner, der ikke udfører et ordentligt tilsyn i plejefamilierne. Men bøder løser intet, siger socialchefernes formand, Ole Pass.
Socialministeren vil udstede bøder til kommuner, der ikke udfører et ordentligt tilsyn i plejefamilierne. Men bøder løser intet, siger socialchefernes formand, Ole Pass. Foto: konservative.dk

De kommuner, der ikke fører et ordentligt tilsyn med plejefamilierne, skal straffes med bøder. Det er socialminister Benedikte Kiærs (K) plan. Men det er naivt. Det er den klare melding fra formanden for landets socialchefer, Ole Pass.

Han er både vred og skuffet over ministerens melding, som kommer efter, at to plejeforældre fra Mern er blevet tiltalt for vold, vanrøgt og frihedsberøvelse af deres plejebørn gennem 20 år.

"Det er en forenklet måde at angribe et stort problem på. Jeg tror ikke, at bøder er vejen frem. Vi er lige så bekymrede og ivrige efter at komme det her til livs som ministeren. Men at tro, at man kan bøde sig igennem, det er en naiv tankegang," siger Ole Pass til Newspaq.

Problemet er ikke nyt, påpeger han, og derfor kan det ikke bare løses med bøder. Det er et samfundsproblem, hvor der skal kigges på baggrunden for, hvorfor nogle børn bliver udsat for misrøgt.

"Det er en lidt grov anklage mod kommunerne, at vi bevidst undlader at hjælpe de her børn, og at vi ville komme på bedre tanker, hvis vi blev straffet på pengepungen. Det, synes jeg ikke, er nogen konstruktiv tankegang, og det håber jeg, hun meget hurtigt forlader igen," siger Ole Pass.

"Jeg er lidt ked af det og vred over, at det er det der straf, organisering og finansiering i stedet for at se på, hvad det er i vores samfund, der gør, at vi oplever de her ting," fortsætter han og peger på, at der allerede er sat ind blandt andet med Barnets Reform, som omhandler vilkårene for børn i det danske samfund.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.