Snestorm på vej: Her kan der falde 10 cm sne

Danmark bliver delt i to, når en snestorm formentlig rammer i slutningen af ugen.
Der er en snestorm på vej ind over Danmark, der kan ramme den nordlige del af landet på fredag.
Der er en snestorm på vej ind over Danmark, der kan ramme den nordlige del af landet på fredag. Foto: Scanpix/arkiv

Bor du i den nordlige del af landet, kan det være en god idé at finde sneskovlen frem fra garagen. På fredag ser det nemlig ifølge DMI ud til, at der er en snestorm på vej ind over Danmark. Det skriver flere medier.

- Det er en østlig vind, som presser sig ind over landet lige nu med koldt vejr, men fra torsdag aften og i løbet af fredagen kommer mildere vejr fra ind fra sydvest med en del nedbør. Og det ser ud til at betyde snestorm i den nordlige del af landet, siger vagtchef hos DMI Lars Henriksen til metroxpress.

En snestorm er defineret ved minimum 10 centimeter sne og vindstyrke på minimum 10 meter i sekundet.

Den sydlige del af landet kan også få et par snebyger i løbet af ugen, men det bliver næppe liggende til glæde for børn og kælkeglade sjæle. Temperaturene vil nemlig i den sydlige del af landet ligge omkring og lige over frysepunktet, lyder det fra DMI.

Ugen starter også koldt ud.

- Det kommer til at føles rigtig koldt mandag, tirsdag og onsdag. Temperaturerne vil i dagtimerne ligge mellem frysepunktet og ned til en fire graders frost, men en hård østlig vind vil få det til at føles som om, der var tale om 15 graders frost, siger Lars Henriksen, vagthavende meteorolog ved DMI til Ritzau.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.