Sneen vil dale over Norge på arbejdernes store kampdag
I nat kommer et lavtryk ind fra syd, og det trækker nordover. Det vil give nedbør i hele Sydnorge, og der kommer sne i store dele af det sydlige Norge, siger den norske meteorolog Magni Svanevik. Foto: Henning Bagger/arkiv/Scanpix
Et lavtryk fra syd vil tirsdag sende betydelige mængder sne ned over det sydlige Norge. Nordnorge får forår.

Norge går en hvid og kold 1. maj i møde. I den sydlige del af landet kan nordmænd vente sne og glatte veje, hvis de bor i eller over 200-400 meters højde, skriver vejrtjenesten Yr i en artikel.

- Vejret mandag bliver ganske godt. Men i nat kommer et lavtryk ind fra syd, og det trækker nordover. Det vil give nedbør i hele Sydnorge, og der kommer sne i store dele af det sydlige Norge, siger meteorolog Magni Svanevik.

Nordnorge slipper for sne. Faktisk vil det dufte af forår i det nordlige Norge, når arbejdernes internationale kampdag markeres.

Sådan lyder varslingen uagtet mandagens snevejr i blandt andet Tromsø i nord.

- I øjeblikket opbygges et højtryk over det nordlige Skandinavien, og det vil give pænt vejr og fralandsvind i hvert fald indtil torsdag. Det bliver fint og forårsagtigt med temperaturer omkring syv grader celsius, siger Svanevik.

Højtrykket bevæger sig sydpå i løbet af ugen, og således får øvrige dele af Norge glæde af bedre vejr.

Globalt har vinteren været mere hvid end normalt, skriver den amerikanske organisation National Snow and Ice Data Center (NSIDC).

Med billeder fra Nasa foretager organisationen analyser af snedække over hele den nordlige del af kloden.

Ifølge NSIDC var snemængden 700 milliarder ton større i år end sidste år.

Det var især fra februar, at snemængden tog til.

/ritzau/