Sneboldkamp på Randers-skole sender elev og lærer til tælling
Det stak helt af i skolegården, hvor en elev måtte afhentes af ambulance. Foto: SCANPIX arkiv
På byens største kommuneskole gik en sneboldkamp helt galt.

Det begyndte som en kåd leg i sneen, men endte helt galt på Vestervangsskolen i Randers.

En dreng fra 3. klasse måtte hentes af en ambulance, og en lærer kunne ikke gentoptage undervisningen efter det, der skulle have været en venskabelig sneboldkamp i skolegården.

Randers Amt Avis fortæller i dag om episoden, der fandt sted fredag i sidste uge, hvor sneen havde lagt sig og indbød til kamp i det hvide element.

Ifølge den lokale avis var elever fra skolens ældste klasser så voldsomme under sneboldkampen, at drengen fra 3. klasse måtte i skadestuen i ambulance på grund af voldsomme blødninger fra næsen. Blødningerne blev stoppet på hospitalet, og han har det godt igen.

En lærer blev også hårdt ramt af sneboldene, som syv til otte elever tyrede afsted. Efter pausen var læreren ude af stand til at genoptage undervisningen.

Randers Amtsavis har haft kontakt med skolelederen på Vestervangsskolen, der ikke ønsker at kommentere sagen. Det vil Kurt Sørensen, formand for Randers Lærerforening, til gengæld.

- Det er uhyggeligt, at en sund leg bliver til et overfald, både for eleven og for læreren. Men det er desværre ikke første gang, at en lærer bliver udsat for vold af en elev. Der sker ikke daglig, men det sker, og det er meget belastende for en lærer. For hvornår kan det gentage sig? siger Kurt Sørensen til Randers Amts Avis.

Der går omkring 1000 elever på Vestervangsskolen, der har 1.-9. klassetrin. Skolen er den største blandt de 19 folkeskoler i Randers.