Sne truer Tourens kongeetape

Et snedækket Col du Galibier kan komme til at give Tour de France-arrangørerne hovedpine de næste par dage.
Der er koldt på toppen af Col du Galibier, hvor Tour-feltet på torsdag kommer forbi. Søndag blev 200 turister evakueret fra toppen.
Der er koldt på toppen af Col du Galibier, hvor Tour-feltet på torsdag kommer forbi. Søndag blev 200 turister evakueret fra toppen. Foto: Colourbox

De blev en kold fornøjelse for omtrent 200 cykelturister, der søndag var på klatretur på Tour de France-bjerget Cold du Galibier, skriver Cyclingnews..

Da de nåede toppen blev de mødt af temperaturer i omegnen af frysepunktet og en snedækket bjergtop, der ikke lige sådan var til at cykle over. Cyklisterne, der var klædt på til mere sommerlige temperaturer, blev herefter evakueret.

Tirsdag lover metrologerne mere sne, og arrangørerne af Tour de France kan ende med at stå overfor et alvorligt problem, hvis sneen ikke er væk inden torsdag, hvor Tour-feltet kører kongeetape over netop Col du Galibier.

Metrologerne er alligevel optimistiske på cykelløbets vegne.

"Touren er temmelig heldig. Tænk, hvis sneen faldt torsdag og fredag i stedet for tirsdag og sidste søndag. Vejen ville helt sikkert blive blokeret," siger den franske meteorolog Yan Giezendanner til Cyclingnews.

Da Bjarne Riis i 1996 vandt Touren, blev etapen fra Le Monêtier-les-Bains til Sestriere forkortet netop på grund af snevejr. Riis formåede dog at nappe den gule trøje på etapen alligevel.

Kilde Cyclingnews

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.