Snapshots fra Vesterbro
Verdens Mindste Forlag står bag kalender fyldt med underfundige historier fra det gamle arbejderkvarter

Glem de lumre værksstedskalendere og dyrk lokalpatriotismen. I hvert fald, hvis du er vesterbroborger.
I morgen kommer Westend-kalenderen 2007 på gaden, og den er spækket med skæve og barokke historier og billeder fra Vesterbro.
Bag kalenderen står Verdens Mindste Forlag.
»Historierne kommer fra folk, vi er stødt ind i på gaden. Vi bevæger os i sidegaderne, i opgangene og i baggårdene. Vores avis ? Westend & Omegn ? har et stort publikum og kalenderen er en gave til dem. Og så er det jo ikke en kedelig Mayland-kalender, men en med mennesker, man måske bor i gade med, har set i området eller kender,« fortæller Thomas Aagard Skovmand, der sammen med kæresten Rie Holdum står bag forlag og avis.

Manglede en lokalavis

»Vi synes, der manglede en avis, der gik tæt på folk på Vesterbro. En avis som folk ville læse og glæde sig til.« forklarer Thomas Aagard Skovmand om årsagen til, at Westend & Omegn for godt fire år siden gik i trykken for første gang. Avisen udkommer i det gamle arbejderkvarter i 6.000 eksemplarer den sidste weekend i måneden.
Westend-kalenderen 2007 giver foruden mange muntre øjeblikke også rabat i en del butikker og caféer på Vesterbro.
Den koster 100 kroner og kan købes i 18 forskellige butikker, caféer med mere på Vesterbro, blandt andet Barbar Bar på Vesterbros Torv og Gurlie Hurly i Istedgade. Du kan også bestille kalenderen ved at sende en mail til kalender@verdensmindsteforlag.dk ? den leveres gratis på Vesterbro og flere andre steder i byen.