SMS-lås kan forhindre pinlige beskeder

»Hej søde. Jeg sidder lige her med veninderne. Hvor er du henne? Skal vi ikke mødes senere?«
Du trykker et par gange på mobilen, og beskeden er sendt. Ups! Så sidder man igen i en brandert og er lige kommet til at flikke en sms afsted til eks en eller den hemmeligt udkårne.

Skaden er sket, om lidt føler du dig igen kikset desperat og har afsløret alt for meget.
Tænk nu, hvis man kunne lægge bånd på sig selv frem for altid at bede veninderne om at snuppe telefonen, når promillen ryger op i det lystige felt.
Med hjælp fra teknologien bliver det måske muligt. Hos det engelske mobilselskab Vodafone har man hørt om en sms-lås, som går ud på, at man ikke kan sende beskeder til et bestemt nummer i et på forhånd valgt tidspunkt.
»Flere kunder har ringet for at bestille servicen, men vi har afvist dem, for vi har ikke selv den tjeneste,« siger Deborah fra kundeservice.

Hos TDC har man ikke hørt om tjenesten, men firmaet vil se på, om det fænger kunderne, når det næste gang laver en brugerundersøgelse, fortæller markedsdirektør Morten Hother Sørensen.
»Vi er meget interesserede i hele tiden at udvikle os og imødekomme de unges behov. Hvis der er en efterspørgsel, er det helt klart noget, vi vil se på. Morten Hother Sørensen ser sms-låsen som oplagt i Danmark, da vi er et af de lande i verden med det højeste sms-forbrug. Om folk heller vil bestille selvkontrol end fortsætte i den pinlige stil, når alkohol og mobiltelefoner blandes, kan han dog ikke lige spå om.
»Jeg kan godt se, at der er nogle, der kan have et behov, men jeg ved ikke hvor mange.«