Smid Fathi El-Abed ud af Demokratiske Muslimer
Irak · Fathi El-Abeds holdning til Saddam Husseins Irak er udemokratisk – man kan ikke bare fokusere på det gode og samtidig se bort fra massiv undertrykkelse og mord på civile

Jeg blev dybt chokeret, da jeg i mandags læste interviewet med Fathi El-Abed i Nyhedsavisen.

Jeg er i øvrigt helt enig med Osama Hamza, talsmand for Dansk-Irakisk Ungdomsforening, der også har reageret på Fathi El-Abeds afstumpede og forkastelige holdning.

Folket led under Saddam

El-Abed har ret i, at der er problemer i Irak i dag, ingen tvivl om det. Få oplyste personer vil bestride, at situationen i Irak i dag er forfærdelig.

Men at bruge de nuværende problemer i Irak som et argument til fordel for Saddam Husseins blodige diktatur er simpelthen helt, helt forkert.

Det er foruroligende, at El-Abed i interviewet stort set undlader at fortælle om, hvordan det irakiske folk led under Saddam. Det tidligere Baath-regime ville have været glade for en mand som ham. Det undrer mig meget, at en mand med El-Abeds baggrund ikke har større forståelse for, hvad det vil sige at være undertrykt og mangle basale rettigheder.

200.000 døde kurdere

Selv er jeg halv iraker, men er født og opvokset i Danmark, så jeg har ikke oplevet nogen af diktatorens forfærdelige forbrydelser på min egen krop. Jeg er dog vokset op med den ene forfærdelige beretning efter den anden, om hvad der var sket med familie og venner i Irak.

Derfor blev jeg forfærdet, da jeg i interviewet med El-Abed blandt andet kunne læse disse ord: »Hvis man lige ser bort fra gasangrebene på kurderne ... « Denne formulering er simpelthen utilgivelig. Se bort fra en række angreb, der kostede op imod 200.000 mennesker livet?! Der må være noget, El-Abed har misforstået fuldstændigt.

Demokratiske Muslimer

Med den tilsyneladende fuldstændigt antidemokratiske holdning El-Abed har, undrer det mig meget, at han overhovedet ønsker at være medlem af en forening som DEMOKRATISKE Muslimer.

Når man tror på og går ind for demokrati som et begreb, burde man også være af den overbevisning, at det er fundamentalt forkert at undertrykke sin egen befolkning, eller dele heraf.Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan El-Abed mener at kunne forsvare, at hans demokratiske grundholdning kan forenes med en forherligelse af Saddam Hussein.

Ydermere vil jeg opfordre ham til straks at melde sig ud af Demokratiske Muslimer – og hvis han ikke gør det, vil jeg opfordre Demokratiske Muslimer til at vise styrke og smide ham ud.