Efter lang kamp med kommune: Nu får diarréplagede Tommy endelig fred
Efter flere års kamp med systemet er det nu lykkedes den tidligere murer Tommy Sørensen at få tilkendt førtidspension. Foto: Jens Bach / Fagbladet 3F
Tommy Sørensen har stærke ryg-, ben- og hovedsmerter og ukontrollabel diarré. Nu er han endelig indstillet til en førtidspension.

Efter flere års kamp med Thisted Kommune, har den smerte- og diarréplagede murer  Tommy Sørensen i denne uge fået tilkendt førtidspension.

Det skriver Fagbladet 3F.

- Jeg vil godt lige se det skrevet ned på papir, før jeg begynder at spise flødeskumskager, siger Tommy Sørensen til Fagbladet 3F.

For blot to måneder siden var kommunen nemlig af en ganske anden opfattelse.

Dengang var indstillingen, at 59-årige Tommy Sørensen, der er mureruddannet, skulle fortsætte sit ressourceforløb.

Fagbladet 3F har tidligere beskrevet, hvordan Tommy Sørensen har stærke ryg-, ben- og hovedsmerter samt ukontrollabel diarré.

Han opgav tilbage i 2016 et fleksjob på to timer om ugen, og hans egen læge udtaler, at der ikke længere findes noget arbejde, han kan klare.

Siden oktober sidste år han har været i ressourceforløb. 

At det her 11 måneder efter afgøres, at Tommy Sørensen kan få en førtidspension, glæder arbejdsskadesagsbehandler Hanne Frøjk Søvndal fra 3F Thy-Mors:

- Jeg er glad på Tommys vegne. Men det fylder jo stadig, hvorfor kommunen ikke blot kunne træffe den afgørelse for 11 måneder siden. Eller for to måneder siden, da sagen var oppe igen. Der er intet sket på de 11 måneder – ud over at Tommys helbred er blevet dårligere, og at han har ventet og ventet, siger Hanne Frøjk Søvndal.

Det sidste, der mangler i Tommy Sørensens sag, er, at kommunens pensionsteam skal godkende indstillingen til førtidspension skriftligt.

I Thisted venter Tommy Sørensen som sagt med at fejre, at kampen nok er slut.

- Der er ikke ro på mig helt endnu. Jeg håber aldrig, at andre kommer til at stå i en situation som min. Men desværre er der jo mange andre, der trækkes igennem systemet. Ved at stå frem håber jeg, at jeg kan være med til at rykke noget, siger Tommy Sørensen.

Fagbladet 3F har forsøgt at få en kommentar fra Thisted Kommune, men kommunen ønsker ikke at udtale sig i den konkrete sag.

 

Fagbladet 3F