Løg er en fantastisk ingrediens, der giver maden masser af velsmag og dybde. Men har desværre også den irriterende effekt, at vi som regel begynder at græde, når snitteriet begynder.
Men sådan behøver det ikke at være længere – i hvert fald ikke ifølge TikTok brugeren Max McCann, der har delt et helt simpelt trick på sin side, @mealswithmax. Se videoen nederst i denne artikel.
– Her er et lille trick, du måske ikke kender, når du snitter løg. Du skal bare lægge et fugtigt stykke køkkenrulle. på skærebrættet, så undgår du at græde, når du snitter, lyder det simple budskab.
Videnskaben bag kommer her. Et løg indeholder bestemte enzymer, der frigives, når man skærer i det – og dermed reagerer med de svovlholdige aminosyrer. Til sammen danner de en gasart, der irriterer hornhinden og får dig til at græde.
Og det er her, den våde klud tilsyneladende skulle hjælpe, da den tiltrækker gasarten, så den ikke havner i dine øjne og sætter tårekanalerne i gang.
Videoen er allerede blevet set mere end 667.000 gange, og de begejstrede kommentarer står i kø.
Virker det ikke, så har Illustreret Videnskab også et par gode råd mod rindende øjne:
- Opbevar løget i køleskabet i minimum 30 minutter, før du skærer det.
- Kog løget ganske kort.
- Skær løget under rindende vand.
- Halvér en citron og gnid den på knivsbladet, inden du hakker løget.
- Brug ski- eller dykkerbriller, når du hakker løget.