Slut med vinduespudsere som jobformidlere
I dag kan en jobkonsulent være en vinduespudser med nogle ugers kursus, men sådan bliver det ikke fremover. Foto: Colourbox
En ny videregående uddannelse skal sikre, at personalet i landets jobcentre har de rette kompetencer til at hjælpe andre i arbejde.

Sagsbehandlerne på landets jobcentre er i for mange tilfælde alt for dårligt klædt på til opgaven.

Derfor opretter regeringen nu en ny et-årig uddannelse for kommende jobkonsulenter.

Mange ansatte inden for formidling af beskæftigelse har brug for et kompetenceløft, siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R).

"Jeg er glad for, at der nu findes en videregående voksenuddannelse med profilforløb i beskæftigelse, som understøtter, at medarbejdere i for eksempel jobcentre har de rette kompetencer til at varetage opgaverne på beskæftigelsesområdet," siger han.

En undersøgelse viste for nylig, at hver femte jobkonsulent mangler en relevant uddannelse, mens mange af jobkonsulenterne mangler opkvalificering.

Rapporten fra Center for Arbejdsmarkedsforskning (CARMA) ved Aalborg Universitet er foretaget blandt medarbejdere og chefer i 27 af landets 91 jobcentre.

Undersøgelsen viser, at manglende kompetencer og uddannelser blandt jobkonsulenter især skader svage ledige, der har andre problemer end arbejdsløshed.

Den nye uddannelse kan tages på professionshøjskolen UC Lillebælt (Odense), professionshøjskolen Metropol (Frederiksberg), professionshøjskolen UC Syddanmark (Haderslev) og professionshøjskolen VIA (Århus).