DR svinger sparekniven: Slut med ”Sporløs” og håndbold
"Sporløs" har i årevis hjulpet danskere med at finde deres familiemedlemmer. Fra 2020 er det slut. (Foto: Preben Hjort/DR)
Flere af DR's programmer og kanaler bliver lukket 2. januar 2020 som konsekvens af besparelser.

Fra 2. januar skal dansker vænne sig til et markant mindre udbud på DR. En række populære programmer som ”Sporløs” og antikprogrammerne lukker, mens der bliver markant flere udgaver af eksempelvis ”Hammerslag” og Temalørdag.

Ændringerne sker som følge af der seneste medieforlig, der pålagde DR store besparelser. En lang række programmer er allerede lukket som følge af nedskæringerne, og i 2020 følger endnu flere.

Ud over de nævnte programmer er det også slut med Tour de France på DR, ligesom der ikke længere vil blive vist Champions League Håndbold på kanalerne. Plus en lang række andre programmer.

TV-avisen flytter

Der bliver også færre kanaler at vælge imellem. DR2 og DR K sammenlægges under DR2, og DR2 og DR Ultra bliver ikke længere sendt som flow-TV, men kan fremover udelukkende ses som streaming på DRTV.

Samtidig skal vi til at vænne os til se TV-avisen på et nyt tidspunkt. Den sene TV-avis flyttes fra kl 21.30 til kl 21.00, og de to korte nyhedsudsendelser klokken 17.50 og 19.55 droppes helt.

Og det er ikke slut med besparelserne på DR, der er yderligere i vente de kommende år. På grund af de politisk besluttede nedskæringer falder DR’s indtægter hvert år. Og fastholdes det fra politisk hold, at DR fra 2022 skal spare yderligere 255 millioner årligt, vil det have yderligere konsekvenser for indhold, programmer og kanaler.

Se her, hvilke TV-programmer, der lukker eller beskæres kraftigt. Besparelserne får også betydning for DR's radiokanaler. Ændringerne kan du finde her.

 

via Listen To News