Slut med molboagtige toldregler for lastbiler
Skatteminister ændrer regler, han selv kalder molboagtige. Det skal gøre det nemmere at sende varer ud af EU.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) laver om på toldregler, som han selv kalder "molboagtige".
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) laver om på toldregler, som han selv kalder "molboagtige". Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Hvis en lastbil skal køre et læs varer fra Vejle til Hamburg, hvor de skal sejles ud af EU, skal lastbilen først en tur nordpå omkring Aarhus for at få stemplet toldpapirerne.

Sådan har reglerne i hvert fald været hidtil, men nu bliver de lavet om, oplyser Skatteministeriet.

Det sker, fordi EU har sagt god for, at "nærmeste toldsted" godt kan være nærmeste toldsted på ruten og ikke, som Skatteministeriet hidtil har tolket reglerne, nærmeste toldsted målt i fugleflugtslinje.

Dermed vil lastbilen i ovennævnte eksempel kunne få stemplet sine toldpapirer i Padborg, som er lige på vejen til Hamburg.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) kan godt forstå, hvis virksomhederne har opfattet reglerne som "molboagtige".

- Jeg er glad for, at fornuften har sejret, og varerne nu kan blive transporteret den korteste og dermed den billigste vej for virksomhederne, siger han i en pressemeddelelse.

- Det har absolut topprioritet for regeringen at gøre det billigere og lettere at drive virksomhed i Danmark, forsikrer skatteministeren.

- Det her er en lille knast, som har irriteret mange. Og vi skal gribe enhver mulighed for at gøre det lettere for vores virksomheder. Derfor er jeg glad for den ændrede fortolkning.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.