Slut med landskampe og ”De unge mødre”
(Foto: )
1,2 millioner tv-kunder mister 11 kanaler fra nytår

Hvis du er kunde hos YouSee – som 1,2 millioner andre dansker – kommer du fra nytår til at kigge langt efter alle de populære programmer, som indgår i Discovery’s kanaler.

Det drejer som om 11 kanaler. Kanal 4, Kanal 5, Kanal 6, Canal 9, Eurosport 1 og 2, Dicovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science og Invesigation Discovery.

Det oplyser YouSee i en pressemeddelse. Hvor det forklares, at YouSee og Discovery ikke er kommet i mål med at indgå en ny aftale, og derfor stopper samarbejdet ved årsskiftet.

Farvel til landskampe

Dermed kan YouSee’s kunder ikke længere se de danske landskampe, som Kanal 5 viser – ligesom de også må kigge langt efter andre populære programmer som ”De unge mødre”, ”Politijagt” og en masse fodboldkampe fra de udenlandske ligaer.

Meldingen kommer, efter at Discovery tidligere i efteråret kunne fortælle, at det var klar til at stoppe samarbejdet med YouSee, da tv-selskabet ville fjerne de kanaler, som Discovery har, fra sine tv-pakker.

YouSee har før lagt op til, at Discovery's kanaler kunne fortsætte som en del af bland selv-pakken frem for at ligge i den faste grundpakke. Men heller ikke det kommer til at ske, nu hvor parterne ikke har kunnet lande en ny aftale.

Ønsker at fortætte

- Selv om YouSee ønsker at fortsætte forhandlingerne med Discovery, er det nu så tæt på årsskiftet, at YouSee er nødt til at varsle sine kunder om, at Discovery Networks’ kanaler heller ikke vil være en del af bland selv-pakkerne fra nytår, skriver YouSee i pressemeddelelsen.

YouSee har den seneste måned informeret alle kunder med faste tv-pakker om de ændringer, der træder i kraft ved årsskiftet.

De kommende uger vil kunder med bland selv-pakker også modtage information om de forestående ændringer.

Discovery raser

Efter YouSees pressemeddelse er Discovery kommet med et modsvar i deres egen pressemeddelelse. Her udtaler direktør Christian Kemp:

- YouSees opførsel i hele denne forhandlingsproces, der har kørt siden foråret, har i vores optik været diskriminerende og konkurrenceforvridende. Faktum er, at vi ikke forlanger prisstigninger på vores indhold, og vi har af flere omgange forsøgt at komme med forskellige bud på, hvordan vi kunne lande en rimelig aftale med YouSee.

Og tv-bossen fortsætter:

- Det står derfor meget klart, at YouSee forskelsbehandler os som kanalgruppe, da vi åbenbart er den eneste broadcaster med indhold, som de ikke vil betale en fair pris for.

 

/ritzau/

via Listen To News