Duften af mad spreder sig i kabinen, sulten presser sig på, og endelig når stewardessen til dit sæde.
Og så er det, du får leveret et potpourri af forbehandlede, lunkne fødevarer, der får dig til at overveje din definition af begrebet mad.
Men nu skal den sløje flymad udfordres, mener Københavns Lufthavn, der med et nyt takeaway-koncept sætter en solid streg under København som en af verdens madhovedstæder. For det skal være meget nemmere at medbringe lækker mad i flyveren, skriver metroxpress.
Derfor introducerer lufthavnen nu 'Food to fly', hvor en række cafeer og restauranter tilbyder gourmet-takeaway, der let kan medbringes i 10 kilometers højde.
Konceptet bliver indført, fordi 25 procent af passagererne foretrækker at købe mad med på flyrejsen frem for i flyene.
- Det bygger på en idé om at give passagererne større valgfrihed i forhold til den mad, de kan vælge at tage med om bord, siger Lise Ryevad, chef for Airport Sales.
En af dem, som ser et potentiale i konceptet, er Gorm Wis-weh fra Gorm's Pizza.
- Ferien starter allerede i lufthavnen, og det involverer for mange passagerer et lækkert måltid og et godt glas vin. Derfor giver det mening for os at være med i konceptet, hvor vi kan give passagererne en god gastronomisk oplevelse med om bord.
Konceptet er dog udfordret af uvidenhed. Ifølge en undersøgelse fra Analyse Danmark er det nemlig kun hver anden passager, der er klar over, at man selv må medbringe fødevarer på flyrejsen, skriver metroxpress.
Det er tilladt hos de fleste ruteflyselskaber at medbringe mad. Lufthavnen anbefaler dog, at man undersøger det hos sit selskab inden afrejse. Aamanns, Gorm's, YO! Sushi, O'Learys, Baresso Coffee, FoodMarket, Le Sommelier, Caviar House & Prunier, Steff's Place, og 7-Eleven er med i det nye mad-fremstød. De tilbyder alle specialpakkede takeawaytilbud til flyveren.