Slagtilfælde kan tippe magtbalancen i USA s senat
Den demokratiske senator i USA Tim Johnson er blevet indlagt på hospitalet efter et slagtilfælde. Dermed kan demokraternes flertal i kongressen gå tabt.

Den 59-årige demokratiske senator Tim Johnson er blevet ramt af et slagtilfælde og indlagt på hospitalet. Den tragiske omstændighed kan tilsyneladende få store konsekvenser, ikke blot for ham selv og familien, men for hele magtbalancen i USA, hvis Tim Johnson ikke kommer sig og vender tilbage til Kongressen. Tim Johnson kommer nemlig fra South Dakota, og det vil derfor være statens republikanske guvernør, der skal udpege hans efterfølger. Det oplyser tv-selskabet NBC.

Efter det seneste valg er magtbalancen meget lige i Kongressen; med 49 demokrater og 49 republikanere samt to uafhængige senatorer, som stemmer sammen med demokraterne.

Hvis en af demokraternes pladser overgår til en republikaner, vil demokrat­ernes flertal være i fare, for hvis der skulle blive stemmelighed mellem de to partier, kan den republikanske vicepræsident, Dick Cheney, deltage i afstemningen og dermed afgøre beslutninger til republikanernes fordel.