1.630 slagteriarbejdere kom til skade på jobbet sidste år. Slagteriarbejderne er dermed endnu engang den gruppe, der oftest er udsat for en ulykke på jobbet, viser den årlige opgørelse fra Arbejdstilsynet. Men de danske slagterier glæder sig over, at tallet er faldet fra 2.408 arbejdsulykker i 2001.
- I en periode, hvor antallet af arbejdsulykker har været stigende, er slagteriets ulykker faldet med en tredjedel. Det afspejlder den enorme indsats, der har været på slagterierne. Og det er afgørende at være opmærksom på, at slagterier i modsætninger til andre brancher har pligt til at anmelde selv det mindste lille snit, siger kommunikationschef Karsten Anker Petersen i slagteriernes brancheorganisation, Danish Meat Association.
Han peger på, at der blandt andet er kommet større fokus på sikkerhed, når nye slagterimedarbejdere skal på kursus.
- Men det er jo sådan, at på slagterier arbejder man med skæretøjer, så der vil ulykkestallet altid ligge højere. Der bliver gjort en stor indsats, men vi kommer nok aldrig helt udenom arbejdsulykker, siger Karsten Anker Petersen.