De fleste danskere har styr på det, men mange opbevarer deres ketchup forkert. Sådan lyder det fra Heinz, der i anledningen af international ketchupdag 5. juni nu vil sætte en stopper for misforståelsen.
Ketchup-producenten har foretaget en undersøgelse, som viser, at syv procent af danskerne opbevarer deres åbne ketchupflasker i skabet. Og det er altså ikke den bedste løsning, lyder det fra Heinz, som fastslår, at ketchup skal på køl for optimal smag og holdbarhed
- Tomatketchup indeholder naturligt syre, og mange af ingredienserne virker konserverende. Det gør ketchuppen holdbar ved stuetemperatur. Efter åbning har opbevaringen betydning i forhold til holdbarheden. Ved at sætte din ketchup i køleskabet sikrer du også, at ketchuppen holder den velkendte smag, forklarer Sofie Zeffer, Senior Brand Manager hos Heinz Nordic.
Kigger man på landets tre største byer, viser resultaterne, at indbyggerne i Odense har bedst styr på opbevaringen. Hele 92% opbevarer nemlig deres ketchup i køleskabet, mens det i Aarhus og København er henholdsvis 90% og 88%, der gør det rigtige.
Undersøgelsen viser desuden, at otte procent i aldersgruppen 18-24 år har tendens til at sætte deres ketchup i skabet.
Ifølge EuroMonitor Passport havde danskerne i 2023 et årligt gennemsnitsforbrug på 1,9 kg ketchup pr. person.
Undersøgelsen er foretaget blandt 1.000 voksne danskere af InsightMe i perioden 15. - 19. maj 2024.