Skyttechef: Sølvmedalje motiverer de unge
OL-sølvmedaljen kan give dansk skydning et løft på ungdomsniveau, vurderer skytteunionens sportschef.

Dansk Skytte Unions sportschef Linda Andersson rejser glad og tilfreds hjem fra OL i London.

Præstationerne af de danske skytter har levet op til de mål, der blev sat inden legene.

- Det overordnede mål var en finale, og vi fik både en sølvmedalje og var uhyre tæt på to andre finaler, så må vi være supertilfredse.

Hun håber, at Anders Goldings OL-sølv i skeetskydning får unionens yngre medlemmer til at lægge en ekstra indsats i skydningen, og tegnene på, at det kan ske, er der.

- På Facebook ser jeg unge skytter, der skriver, at de vil være med ved OL næste gang eller i 2020, og det er uanset, at de er eksempelvis er riffelskytter.

- Så det giver en energi på samme måde, som jeg oplevede det i Sverige, da det blev til to OL-guld i Sydney for 12 år siden, siger Andersson, der er svensker.

Hun glæder sig også til at følge udviklingen hos Stine Nielsen, der med to toppræstationer afslørede, at hun har et medaljepotentiale på sigt.

- Stine er 21 og har skudt på seniorniveau i tre år. Normalt siger man, at det tager syv år at udvikle en skytte fra junior, så hun har fremtiden for sig og er allerede med i verdenseliten.

- Hun har et stort motorisk talent, så hun er dygtig til at oversætte den teknik, hun får præsenteret. Det er også derfor, at det er gået så stærkt, siger Linda Andersson.

/ritzau/