Skydeveteran jagter mere OL-metal
Torben Grimmel kan trække på sin OL-erfaring, når han fredag skal skyde 50 meter liggende.

Torben Grimmel har prøvet det, mange af hans landsmænd i den danske OL-trup sukker efter.

Den 36-årige skytte, der i London deltager ved OL for fjerde gang, vandt en OL-medalje af sølv i Sydney i 2000. En medalje, der har betydet meget for ham og for dansk skydning i det hele taget.

- Det har været supergodt for mig og min selvtillid i skydningen. Det er en bekræftelse af, at jeg er god til det, jeg laver. Og det driver mig også til at ville vinde flere.

- Men det betyder også meget for skydesporten herhjemme, at vi har en plads i folks bevidsthed, siger han.

Den olympiske erfaring vil også komme ham til gode, når han fredag stiller op i 50 meter liggende skydning.

- Jeg går nok mere afslappet til værks end første gang og ser bare konkurrencen mere eller mindre som enhver anden World Cup.

- Det er faktisk også sværere at vinde et VM end et OL, for her må hvert land kun stille med to mand i stedet for tre.

Om det bliver til endnu en OL-medalje i London, tør han ikke love. Ifølge Grimmel er der 15-20 skytter på deltagerlisten, der kan vinde på en god dag.

- Der er ingen garantier. Jeg kan kun garantere for, at jeg vil gøre, hvad der står i min magt for at levere det bedste, der kan.

- Jeg tager herover for at vinde, men det er ikke ensbetydende med, at jeg ikke kan være tilfreds, selv om jeg ikke tager medalje, siger han.

Torben Grimmel og de øvrige skytter tager hul på skydningen klokken 10.00 dansk tid. Hvis han er blandt de otte bedste efter indledende runde, går han videre til finalerunden, hvor medaljerne fordeles.

/ritzau/