Skydende urmager får opbakning
Urmager Henrik Werner i Hellerup har oplevet at blive bagbundet i sit baglokale, mens hans butik blev plyndret. Derfor forstår han sin kollega fra København, der i går skød to røvere.

Læs også: Urmager nægter sig skyldig

To indvandrere truer urmager Henrik Werner med en kniv. De beordrer ham ud i baglokalet og trækker en pose over hovedet på ham. Mens den ene tager sig af urmageren, tømmer den anden butikken. Det er godt tre år siden Henrik Werner oplevede at finde sig selv bagbundet i sin butik.

I dag forstår han, at en anden urmager reagerede som han gjorde, da tre mænd begik røveri i hans forretning, ’Vintage Ure’ på Kompagnistræde.

»Jeg kan godt forstå, at han skød efter mændene,« siger Henrik Werner, men tilføjer, at det afhænger af, hvordan forløbet er foregået.

»Hvis han skød dem i ryggen på vej ud, synes jeg ikke, det er fint. Men som udgangspunkt forstår jeg ham,« siger Henrik Werner.

Selv turde Henrik Werner ikke have gjort det samme, fordi han regnede med at blive truet på livet, hvis politiet efterfølgende skulle finde de røvere, der begik indbrud i hans butik.

Også i brancheforeningen Danske Guldsmede og Urmagere møder urmagerens handling forståelse.

»Folk, der har været udsat for et overfald, reagerer med harme og vrede og handler derfor måske irrationelt. Det kan jeg godt forstå,« siger direktør Line Bech.

Når brancheforeningens medlemmer oplever røveri, bliver de tilbudt krisehjælp og efterfølgende retshjælp, hvis der er behov for det. Urmageren fra København er ikke selv medlem af brancheforeningen, men hvis han skulle henvende sig, vil han også få tilbudt hjælp, siger Line Bech.

Urmageren bliver senere i dag fremstillet i et grundlovsforhør. Han er sigtet for forsøg på mandsdrab samt for ulovlig våbenbesiddelse.