Skybrud i Aarhus giver travlhed hos Falck
Mange veje står under vand i det østjyske. Billedet her er dog fra skybruddet i København sidste år. Foto: POLFOTO, Jens Dresling
Falck i Aarhus har fået usædvanligt mange opkald. Mange beboere er vågnet op til oversvømmede kældre.

Skybruddet, der natten til søndag ramte Aarhus og omegn samt Djursland, giver travlhed hos Falck.

Falcks vagtcentral i Aarhus har siden søndag morgen klokken halv seks fået 76 alarmopkald om oversvømmelser som følge af skybruddet.

Det drejer sig især om folk, som er stået op til vand i kælderen, primært i midtbyen i Aarhus og de nordlige forstæder.

- Der er rimelig travlt lige nu både i forhold til at visitere opgaverne, men også med at kalde ekstra folk ind, så vi kan håndtere situationen bedst muligt, siger Thomas Dietz, drifts- og redningschef hos Falck i Region Midt.

Det er usædvanligt mange opkald i forhold til almindeligt travle dage, og folk bliver ved med at ringe ind, selvom regnen er begyndt at stilne af.

- Vi fik flest opkald mellem klokken ni og 10, hvor folk begyndte at stå op, siger Thomas dietz.

Ud over de almindelige skybrudsopgaver er Falck til stede ved Djurtslandsmotorvejen, hvor en længere strækning står under vand.

Det er ganske vist politiet, der har ansvaret i forbindelse med oversvømmelsen, men Falck har hjulpet med at trække biler ud af vandet.

Thomas Dietz forventer, at motorvejen i løbet af eftermiddagen bliver klar til kørsel, mens han har sværere ved at sætte tidspunkt på de privates udsigter til tørre kældre.

- Det bliver i hvert fald ikke inden for den næste time, så meget kan jeg sige, men vi gør alt, hvad vi kan for at nå alle så hurtigt som muligt, siger han.