Skybrud efterlader Fyn under vand
For halvanden måned siden ramte et voldsom skybrud København og oversvømmede alt. I nat gik det ud over Fyn. Foto: POLFOTO, Jens Dresling
Et kæmpe regnvejr gik i nat over Fyn. Falck kæmper allerede med 30 skader og forventer flere i løbet af dagen.

Et nyt voldsomt skybrud ramte Danmark i nat. Denne gang gik det værst ud over midten af landet.

"Regnvejret har ramt Fyn hårdere end de andre områder i Danmark. Vi er oppe på en 30 vandskader i Fyns-området," Mikkel Andreas Beck, pressechef i Falck.

Det er det sydlige område omkring Svendborg, Rudkøbing og Fåborg, der har fået mest vand, men også op over Midtfyn har vandmasserne huseret i nat. Selvom der lige nu er nogenlunde stille på Falcks telefonlinjer, er det langt fra sikkert, at det bliver ved at være sådan resten af dagen.

"Opkaldene er holdt op med at tikke ind, men mon ikke de begynder igen, når folk får kikket på, hvad der er sket," forklarer Mikkel Andreas Beck.

I alt er der meldt 50 skader i hele landet.

Endnu mangler vandet at trække sig tilbage mange steder på Fyn, og i flere områder har det været nødvendigt at stille vejafspærringer op på grund af vandet.

En uofficiel måling fra Midtfyn viser i følge TV2 News, at der er faldet 68 millimeter regn. Det svarer til en hel måneds regn på en enkelt nat.

"Det vil være en god ide at gå ned i kælderen og se, hvordan det ser ud, når man får øjne," understreger Mikkel Andreas Beck.