Sky-chef: Froome har taget Tour-kørekort
Sky-hjælperen Christopher Froome har været i en god Tour-skole hos Bradley Wiggins, mener dansk Sky-chef.

Det er fristende at tænke på, om Christopher Froome kunne have vundet Tour de France, hvis han havde undgået defekt på 1. etape, og hvis han havde fået tilladelse til at køre væk fra sin kaptajn i bjergene.

Sky-hjælperen virkede stærkere end Bradley Wiggins, men fik ikke lov og slutter løbet på en samlet andenplads.

Den danske Sky-chef Carsten Jeppesen mener, at Touren 2012 har været en god oplæring i, hvordan man bliver Tour-vinder, for Froome.

- Froome ved godt, at der skal meget mere til for at vinde en Tour, og Bradley har haft en time til halvanden med ekstra arbejde på grund af medier og podium, som Froome ikke har haft.

- Jeg tror, det har været sundt for Froome at se, hvad der egentlig skal til, og hvordan skal man agere med pressen og så videre.

- Han har været i en perfekt skole for fremtiden, siger Carsten Jeppesen.

Sky havde en målsætning om at vinde Tour de France i løbet af fem år, fra holdet startede. Det britiske mandskab skulle kun bruge tre.

- De har været de to bedste i løbet. Det er fedt. Vores projekt er godt på vej.

- Jeg synes måske, at vi leveret varen hele året, og det her er egentlig bare kulminationen på det hele. De har næsten vundet alle større etapeløb i år. Dette er sidste trin, siger Carsten Jeppesen.

Er det også din vurdering, at Froome er en tand bedre end Wiggins i bjergene?

- Ja, måske har han været en anelse bedre på nogle bjerge.

Hvordan har I det med, at Touren også vil blive husket for to øjeblikke, hvor det ser ud til, at Froome ydmyger Wiggins ved at vente og kalde ham frem?

- Jeg synes, at det er fint. Vi satsede på Bradley hele vejen, og Froome er fremtiden, så jeg synes egentlig, at det er et luksusproblem, som medierne har gjort mere ud af, end det berettiger.

Men Froome kunne også have ventet på Bradley i stedet for utålmodigt at vifte ham frem på etapen i Pyrenæerne. Er det en okay opførsel over for jeres kaptajn?

- Jeg tror, det var en ganske naturlig reaktion. Bradley mister lidt hovedet, og Froome var nervøs for Nibali. Han ville selvfølgelig gerne have så meget tid som muligt: Kom nu Bradley, lad os komme i mål!

- Med puls 300 synes jeg, at det er meget naturligt.

- Forskellen i bjergene ville være minimal. Det er ikke sådan, at han have taget minutter fra ham, hvis han var kørt væk, siger Jeppesen.

/ritzau/