Skuespillerinde efter retssag: Jeg kæmpede for alle kvinder
Skuespillerinden Mischa Barton er bedst kendt for sin rolle som Marissa i tv-serien "Orange County". Foto: Valery Hache/AFP
Mischa Barton vandt retssagen mod sin ekskæreste om en sexvideo. Hun håber, at sagen kan hjælpe andre kvinder.

Det var en glad og tilfreds Mischa Barton, der mandag kunne gå sin sejrsgang ud af Los Angeles Superior Court sammen med sin advokat, Lisa Bloom.

Skuespillerinden, der er bedst kendt for sin rolle som Marissa i den amerikanske ungdomsserie "Orange County", vandt nemlig retssagen mod sin ekskæreste, som har forsøgt at sælge en sexvideo, hvori skuespillerinden optræder.

- I dag var en stor dag, ikke kun for mig, men for kvinder overalt, som selv skal have lov til at bestemme, hvilke billeder af deres krop der må vises frem, sagde Mischa Barton efter sagens afgørelse ifølge nyhedsmediet BBC.

Den 31-årige skuespiller har siden marts været åben omkring retssagen mod ekskæresten Jon Zacharias. Hun håber, at sagen kan danne præcedens for kvinder overalt og således påvirke resultatet i fremtidige lignende sager.

- Jeg kæmper ikke kun på vegne af mig selv, men på vegne af alle kvinder derude.

- Jeg vil beskytte dem fra den smerte og ydmygelse, jeg har måttet gå igennem. Ingen kvinde bør gennemgå dette, har hun tidligere sagt i forbindelse med retssagen.

I retten blev det besluttet, at ekskæresten fremadrettet skal holde sig på en afstand af 91 meter fra skuespilleren. Derudover skal han indlevere alle kompromitterende billeder af stjernen, som han måtte være i besiddelse af.

Sexvideoen blev ifølge BBC angiveligt optaget uden Mischa Bartons samtykke, mens de to stadig dannede par.

- Min absolutte værste frygt blev realiseret, da jeg indså, at en person, jeg troede, jeg elskede og stolede på, optog mine mest intime og private øjeblikke uden min tilladelse med skjult kamera, har hun tidligere sagt til BBC.

/ritzau/FOKUS