Skudoffer ringede forgæves efter hjælp
Det var ved et arabisk bageri i denne baggård på Heimdalsgade 39, en ung mand blev stukket ned og skudt. Foto: Martin Bubandt / POLFOTO
Den 26-årige, der i går blev skudt og stukket ned i København, forsøgte at ringe til politiet efter hjælp. Men det var forgæves.

Den 26-årige mand, der i går blev skudt, kunne se gerningsmændene stå og vente på ham. Han forsøgte desperat at ringe efter hjælp. Men lige lidt hjalp det. Han blev stukket ned og skudt tre gange ved højlys dag, selvom politiet var blevet underrettet om situationen. Det fortæller han til TV 2.

Politiet oplyser, at de har fået det første opkald om den voldelige situation klokken 13.17. Først klokken 13.25 fik de angiveligt et opkald om, at der var set pistoler. Men den unge mand fortæller, at hans første opkald til 114 skete allerede klokken 13.11.

"Jeg ringede første gang, da jeg havde fået en på hovedet. De ville have alle mulige informationer. Jeg sagde, der er ingen tid at spilde, og at de skulle sende en vogn. Han lagde på, og jeg ringede til 112. Jeg sagde, de skulle sende en vogn, og at der stod 30 stykker derude. Personen på alarmcentral sagde: "Det gider jeg ikke det her" og lagde på," siger den 26-årige, der er indlagt på Rigshospitalet, til TV 2.

Overfaldet foregik i en baggård på Heimdalsgade på Nørrebro, København.

Det 26-årige skudoffer siger, at han ringede først tre gange til 114 og derefter fire gange til 112.

SF's retsordfører er forarget over situationen.

"Jeg er virkelig chokeret over at et menneske i nød tilsyneladende er blevet afvist på den måde af politiet," siger retsordfører Karina Lorentzen.

"Det er jo virkeligt alvorligt, manden kunne være blevet dræbt," fortsætter hun og siger, at hun ser frem til politiets forklaring i sagen.

Skudofferet mener selv, at forklaringen er, at politiet ikke tog ham alvorligt. Han understreger dog, at han på ingen måde gav udtryk for, at det var en useriøs alarm.

"Nej, jeg sagde: Jeg har fået en på hovedet, jeg vil ha', at politiet kommer - han har en pistol."

Der er anholdt ni personer i sagen, der står til at skulle fremstilles ved grundlovsforhør i dag. Forhøret bliver holdt for lukkede døre.

Københavns Politi har ikke ville udtale sig til Newspaq, med henvisning til at der vil komme en pressemeddelelse om sagen.

Kilde: TV 2

faktaboks

TV2 har tjekket skudofferets mobiltelefon, der viser disse syv opkald med tidsangivelse og varighed.

Til 114
13:11 (0.35)
13.13 (2:20)
13:16 (­)

Til 112
13:16 (­)
13:16 (0:10)
13:16 (0.08)
13:17 (6:02)

Kilde: tv2.dk