Skuddræbt soldat var på vej til Irak
En soldat blev onsdag dræbt og en anden hårdt såret under en øvelse ved Oksbøllejren. Begge soldater skulle være sendt til Irak næste måned

Simuleret kamp under træning blev onsdag eftermiddag til blodig virkelighed på Oksbølterrænnet ved Varde. Under en militærøvelse blev en konstabelelev fra Garderhusarregimentet i Slagelse dræbt af skud. En befalingsmand fra samme styrke blev hårdt såret og er nu indlagt på Odense Sygehus.

Vådeskuddene faldt i den styrke, der allerede til februar skal afløse hold ni blandt de danske tropper i Irak. Pårørende til begge soldater blev onsdag aften underrettet om ulykken, oplyser Hærens Operative Kommando (HOK).

Afsluttende skydeuddannelse

Øvelsen var et led i troppernes uddannelse forud for udsendelsen til Irak. Klokken 15.36 blev politiet i Varde alarmeret om en vådeskudsulykke på terrænnet ved Oksbøllejren. To ambulancer blev straks sendt til lejren, og kørte de to tilskadekomne til Esbjerg Sygehus. Ved ankomsten var konstabeleleven død.

Den sårede er befalingsmand og trænede med samme styrke. Han blev senere onsdag overført til Odense Universitetshospital, hvor han behandles for sine skader. Han er umiddelbart uden for livsfare, forlød det onsdag aften fra major Niels Christian Nielsen fra HOK. Begge mænd er i starten af 20’erne.

Psykologhjælp på vej

Ulykken skete under den afsluttende skydeuddannelse, som soldaterne skal igennem inden udsendelsen til Irak. Major Niels Christian Nielsen kunne onsdag aften ikke komme nærmere ind på omstændighederne omkring ulykken. Både Forsvarets Auditørkorps og politiet arbejder nu på at fastslå, hvad der er sket.

De soldater, der deltog i øvelsen i Oksbøl, vil få tilbudt psykologhjælp, oplyser HOK.