Skraldemand fik kastet affald i hovedet af vred familiefar: Nu er dommen faldet
Det kostede en 47-årig familiefar en dom på 30 dages betinget fængsel, at han kastede med skrald efter en renovationsmedarbejder. Foto: Simon Knudsen / Ritzau Scanpix (arkivfoto)
I posten med affald lå der blandt anden en flæskesteg - eller noget lignende.

Arbejdsdagen tog en dramatisk drejning for to renovationsmedarbejdere, da de den 5. januar var ude for at tømme skraldespande i landsbyen Skibet tæt på Vejle.

De to skraldemænd blev råbt an af en 46-årig mand, der kunne se, at skraldebilen stadig holdt på vejen, men at hans skraldespand ikke var fuldstændig tømt.

I Retten i Kolding forklarede den 46-årige mand, der af Vejle Amts Folkeblad beskrives som "en ganske almindelig ustraffet familiefar", at han i flere uger forinden kunne konstatere, at der stadig lå poser tilbage i skraldespanden - selvom skraldebilen havde været forbi.

Ude på vejen opstod der en længere diskussion om, hvorfor skraldespanden ikke blev tømt helt. Den ene skraldemand tilbød, at han nok skulle tømme skraldespanden igen, men forklarede i den forbindelse, at reglerne foreskriver, at man som renovationsmedarbejder blot må banke to gange på spanden for at få den tømt. Forklaringen var, at reglerne er sådan af hensyn til tidsplanen - men også for ikke at larme for meget i de tidlige morgentimer.

De to skraldemænd valgte at køre fra stedet, da den 47-årige mand ikke var let at dysse ned, og derfor satte de sig ind i deres skraldevogn. Skraldemændene forklarede i retten, at manden tog en pose fra skraldespanden og kastede den ind gennem ruden, hvor den ramte chaufføren i hovedet.

I retten var der uenighed om, hvorvidt alle parter var aggressive i forbindelse med det bizarre optrin - den 47-årige mand sagde, at han ikke havde kastet med posen.

Retten vurderede, at familiefaren havde smidt med posen, der blandt andet gemte på en flæskesteg - eller noget lignende.

Sagen endte med en dom på på 30 dages betinget fængsel.