Skraldekonflikt fortsætter: Ikke hentet affald i syv dage
Konflikten mellem Remondis A/S og chaufførerne er endnu ikke løst. Modelfoto: Juan Pablo Arenas/Pexels
21 strejkende skraldemænd forhindrer fortsat, at der bliver afhentet affald i Frederikshavn Kommune. Arbejdsgiveren er stædige, siger 3F

Skraldebilerne står fortsat i garagen hos renovationsvirksomheden Remondis A/S, og skraldet bliver dermed fortsat ikke afhentet i Frederikshavn Kommune.

Det sker på trods af, at Arbejdsrettens har dømt chaufførernes arbejdsnedlæggelse for ulovlig og pålagt dem en bod for de timer, de ikke arbejder, skriver TV 2 Nord.

Der er således ikke hentet affald hos borgerne siden onsdag i sidste uge, hvor chaufførerne nedlagde arbejdet i protest mod blandt andet, at to ansatte havde fået skriftlige advarsler, fordi de ikke kunne påtage sig yderligere overarbejde.

Skraldemændene er desuden utilfredse med ændrede arbejdsforhold, som giver en del overarbejde.

Det er ikke lykkedes 3F at få parterne til at indlede en dialog, og peger på ledelsen hos Remondis A/S som årsagen:

- I min tid som ansat i fagbevægelsen, har jeg aldrig mødt en arbejdsgiver, der har været så afvisende for en dialog. Jeg er ret sikker på, at hvis man sætter sig sammen, vil der også kunne findes en løsning, siger Finn Jenne, formand for 3F Frederikshavn til TV 2 Nord.

Ifølge tv-stationen har Remondis A/S meddelt det kommunale selskab Forsyningen A/S, at den fortsatte arbejdsnedlæggelse medfører, at der ikke indsamles renovation og papiraffald i Frederikshavn Kommune.

via Listen To News