Skovbrande raser på spanske ferieøer
Myndighederne på Tenerife har evakueret 1800 indbyggere på grund af en voldsom skovbrand på den populære ø.

Efter brandfolk i tre dage har kæmpet mod flammerne fra en buldrende skovbrand på den spanske ferieø Tenerife, måtte myndighederne tirsdag evakuere 1800 indbyggere fra byen Vilaflor på den sydlige del af øen.

En skovbrand, der også truer den populære nationalpark Teide midt på øen, var ved at brede sig til den nærliggende by, oplyser lokale myndigheder.

Omkring 800 brandfolk er sat ind for at få bugt med ilden og forhindre, at den kommer for tæt på bebyggede områder.

Skovbranden brød ud søndag og har siden spredt sig på Tenerife på grund af en kraftig vind og høje temperaturer.

Mandag blev 90 mennesker evakueret fra andre dele af øen, og af dem har 60 endnu ikke kunnet vende tilbage til deres hjem.

Branden har hærget et område på omkring 30 kvadratkilometer, hvoraf halvdelen er kraftigt forbrændt, siger en talsperson for den lokale redningstjeneste.

Brandvæsnet fik tirsdag fløjet fem helikoptere og tre brandslukningsfly ind fra det spanske fastland, men røgen fra skovbrandene har været for kraftig til, at de har kunnet tages i brug.

På en af naboøerne, La Palma, kæmper 300 brandfolk og fire helikoptere for at slukke en anden brand, der har ædt omkring fem kvadratkilometer land og fået myndighederne til at evakuere omkring 150 mennesker.

På La Palma betegnes branden nu som "stabil".

Spanien har i år været hårdt ramt af skovbrande, efter at landet har haft sin tørreste vinter i 70 år.

/ritzau/AFP