Skov og Melgaard skal hjælpe Bonde på vej
Rikke Skov og Mette Melgaard skal hurtigt få nytilkomne Marianne Bonde til at falde i det danske forsvar.

De har prøvet det før, og nu skal de til det endnu engang.

Inden december måneds VM i Brasilien måtte Kamilla Kristensen melde fra til kvindelandsholdet i håndbold, og så blev Louise Svalastog Spellerberg arbejdet ind i midterforsvaret sammen med Mette Melgaard og Rikke Skov.

Nu er det så Spellerberg, der på grund af en dårlig ryg må sendes hjem fra OL i London, og så kan de to andre forsvarsspecialister begynde forfra - denne gang med Marianne Bonde.

- Forhåbentlig kan vi andre tage over og få det til at fungere. Jeg kendte ikke Svalastog så godt inden VM, men det samarbejde fik vi ret hurtigt til at fungere, siger Melgaard.

Hun karakteriserer sin nye landsholdskammerat - der slutrundedebuterer i London - som en spiller, der typemæssigt minder meget om hende, hun afløser. En høj pige, der kan spille både forsvar og angreb.

- Hun skal bare have en tryghed inde på banen, så skal det nok gå, siger Melgaard.

Rikke Skov er ikke i tvivl om, at det er en vigtig brik i forsvaret, der nu mangler. Men hun forstår godt beslutningen og er klar til at give den en ekstra skalle.

Også hvis det betyder, at hun skal spille fuld tid i både forsvar og angreb uden ret mange pauser.

- Jeg vil give mig fuldt ud i kampene, hvis Jan vil det. Og der er jo en hviledag efter hver kamp. Jeg tror ikke på, at man skal spare sig i sådan en turnering, for det kan lige pludselig være slut, siger Viborg-spilleren.

Marianne Bonde landede i London fredag eftermiddag. Der venter lidt papirarbejde, før hun kan få sin akkreditering, men forventningen er, at hun er spilleberettiget til opgøret mod Sverige lørdag aften.

/ritzau/