Skoubo skuer mod landsholdet
Fodboldspilleren Morten Skoubo er tilbage efter en lang skadespause. Endnu tager han en dag ad gangen men på sigt går han efter pladsen i landsholdets angreb.

For første gang i syv måneder var Morten Skoubo onsdag tilbage på træningsbanen hos spanske Real Sociedad, og det går problemfrit - indtil videre - som Morten Skoubo selv tilføjer. For det er ikke første gang, at Morten Skoubo prøver at vende tilbage til træningsanlægget. Allerede for fire måneder siden følte Skoubo sig kvit oven på sin skade og vendte tilbage, men han måtte opgive efter tre uger.

»Allerede efter en uge kunne jeg godt mærke, at det ikke var helt, som det skulle være. Det var selvfølgeligt et slag i ansigtet på det tidspunkt, og jeg har da tænkt tanken, at det kunne ske igen. Men det føles bedre denne gang,« siger Skoubo, der midt i skadesforløbet blev mødt af en avisartikel, der antydede, at Skoubos skade var det rene pjæk.

»Det drejede sig om en mand, der skrev, at der var to muligheder. Enten var jeg rent faktisk skadet, eller også forsøgte jeg at lade som om, at jeg var skadet, fordi jeg gerne ville væk. Men det er jo ikke særlig smart, at simulere skadet, hvis man gerne vil sælges,« siger Skoubo, der ikke selv har læst artiklen.

Comeback udskudt
Selvom den spanske Primera Division er i fuld gang, så regner Morten Skoubo med, at der går et stykke tid endnu, før han trækker i trøjen.

»De første par uger tager jeg det stille og roligt, og forventer ikke det store. I løbet af en måned kan det så være, at jeg er med inde omkring holdet igen. Men fra starten tænker jeg ikke på startopstillingen. Vi har mange dygtige spillere, så det er ikke noget, man bare lige gør.«

Det så ellers lyst ud for Morten Skoubo, da han for et år siden skiftede fra det daværende danske mesterhold Brøndby, hvor han havde udviklet sig til en af nøglespillerne. Så flyttede han til Spanien og Real Sociedad, hvor han skrev under på en kontrakt, der løber til 2010. I den første halve sæson fik han masser af spilletid.

»Jeg kom her til for at blive bedre, og se hvor langt jeg kan nå. Det første halve år gik det godt, og jeg udviklede mig meget,« siger Morten Skoubo.

Men så gik det galt. Efter en venskabskamp imod Paraguay i Århus 27 maj, måtte Morten Skoubo lægge støvlerne på hylden for en stund på grund af en skade i knæet.

»Det er selvfølgelig altid hårdt at være skadet i en længere periode, specielt når man ikke rigtig ved, hvor lang tid det vil vare. I starten troede jeg, at det ville vare to til tre uger, men jeg kunne jo ikke gå og være ked af tilværelsen, fordi at jeg var skadet. Jeg måtte jo bare forsøge at komme tilbage.«

Klar til landsholdet

Og det gjorde Morten Skoubo så. I første omgang til træningen i Real Sociedad med fokus på en dag ad gangen, men med ambitioner der rækker meget længere. I første omgang drejer det sig om, at komme tilbage på holdet. Men på lang sigt vil Morten Skoubo gerne score flere må for landsholdet end det ene, det er blevet til indtil videre.

»Lige nu er det ikke noget jeg tænker på. Jeg har været ude så længe, og der er mange andre, der har gjort det godt i mellemtiden. Men hvis jeg spiller godt og scorer mine mål, så er jeg også god nok til landsholdet,« siger Morten Skoubo, der har opbakning fra de mest trofaste fans. På hans hjemmeside Mortenskoubo.dk er der søsat en afstemning, om hvorvidt Morten Skoubo når tilbage på samme niveau, som han var før sin skade. Onsdag eftermiddag havde 26 afleveret sin stemme. 23 af dem mener, at Skoubo nok skal ramme topformen. Og en ting er sikkert: De ydre rammer er perfekte for Morten Skoubo, der stortrives i Sociedad.

»Det er et godt sted, jeg bor, og det er en god liga, jeg spiller i. Verdens bedste synes jeg. Og det skal man selvfølgelig være glad for.«