Skoler kræver gruppeeksamen tilbage
Individuelle eksamener giver ikke nær den samme tid til vurdering af hver enkelt elev som gruppeeksamener. 15 skoler søger nu Undervisningsministeriet om dispensation til gruppeeksamener.

Flere og flere skoler vil ikke finde sig i, at regeringen og Dansk Folkeparti sidste år afskaffede gruppeeksamener i uddannelsessystemet. 15 offentlige og private skoler har søgt Undervisningsministeriet om dispensation af pædagogiske og praktiske grunde og flere skoler er på vej, skriver Berlingske Tidende.

Problemet er, at den individuelle eksamensform ikke giver eksaminatoren tid til at gå i dybden, og eksamen derfor bliver stressende og mangelfuld.

Det fortæller Annette Jensen, der er formand for Danmarks Fysik- og Kemilærerforening og underviser på Skovparkskolen i Nyborg.

»Det kan være meget svært at nå i dybden eller nå at fortælle ret meget. Det er meget stressende for mig som lærer at gå rundt og være så kort tid ved hver elev,« siger hun til Radioavisen.

Regeringen afskaffede gruppeeksamen for at eksaminatorerne bedre skulle kunne koncentrere sig om den enkelte elev, men det er ikke et problem ved gruppeeksamener, siger fysiklæreren.

»Det kan sagtens være sådan, at én i gruppen er bedre eller dårligere end en anden. Det kan vi som lærere nemt vurdere. Det er ikke noget problem,« siger Jensen.

Det er Undervisningsministeriets Styrelse for Evaluering og Kvalitetsudvikling, der skal undersøge, om de 15 skoler skal have dispensation. Det får de kun, hvis styrelsen vurderer, at gruppeprøver er uomgængelige.