VORES VALG

Skoleeleverne får et skud demokrati i dag

Nogle elever har fri på valgdagen, men langt de fleste er i skole, og her vil mange lærere sætte demokrati på skoleskemaet.
Eleverne kan vente sig en dag med demokrati på skoleskemaet.
Eleverne kan vente sig en dag med demokrati på skoleskemaet. Foto: Colourbox

Selvom landet i dag er præget af valg, og mange skoler lægger lokaler til stemmeafgivning, er langt de fleste elever i skole og lærerne på arbejde. Men dagen vil måske alligevel adskille sig en smule fra normalt. Eleverne kan nemlig se frem til en dag i demokratiets tegn.

"Det er jo en helt enestående dag for os til at snakke demokrati med eleverne," siger formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, og fortsætter:

"Det er helt oplagt. Der er plakater i alle søjler, fjernsynet kører, og de voksne, de møder, er optaget af det. Så er det jo sådan en dag, vi kan fange elevernes interesse."

Anders Bondo Christensen mener, at undervisningen i mange skoleklasser i dag vil have sit omdrejningspunkt om folketingsvalget, og han påpeger, at lærerne og folkeskolen ikke bare er sat i verden for at undervise i dansk og matematik.

"Vi har i folkeskolen en langt, langt større opgave end bare at lære eleverne at læse, regne og skrive, som, man måske kunne få indtrykket af, er den vigtigste opgave, hvis man følger med i pressen," siger han til Newspaq.

"Vi skal være med til at danne demokratiske medborgere, og så er det selvfølgelig helt oplagt for os at bruge valget til også at fortælle om betydningen af at have et demokratisk valgt folketing og hele det parlamentariske system," siger Anders Bondo Christensen til Newspaq.

Godt fire millioner danskere skal til valg i dag. I mange kommuner er det på folkeskolerne, der er etableret valgsteder. Anders Bondo Christensen selv har i øvrigt allerede brevstemt, da Danmarks Lærerforening holder kongres i København i disse dage.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.