Skolebøger har politisk slagside
Rødt ? Lærebøger i folkeskole og gymnasier er ofte farvede af venstreorienterede synspunkter. Det påviser Kenneth Kristensen, formand for Dansk Folkepartis Ungdom, i ny bog

Forestil Dem en skolebog om Adolf Hitler uden et eneste ord om masseudryddelsen af seks millioner jøder i Nazitysklands koncentrationslejre. Ville De betragte det som en god lærebog for Deres børn? Hvad så med en portrætbog om Mao Zedong, som ikke med et ord nævner myrderiet af millioner af kinesere under den kommunistiske diktator?
Mens den første bog formentlig aldrig finder vej til de danske elevers skoletasker, ligger den sidstnævnte der allerede. Bogen er en af i alt 63 fra undervisningen i folkeskole og gymnasier, som formanden for Dansk Folkepartis Ungdom, Kenneth Kristensen, har gennemgået. Resultatet er en bog Skolen i løgnen – løgnen i skolen med flere eksempler på, hvad forfatteren opfatter som politisk slagside mod venstre.
Blandt de eksempler, som Kenneth Kristensen selv fandt værst, er en biografi om Mao. Den bog, der ikke med ét ord nævner de mord på kinesere, som Mao stod bag.
»Tænk hvis børnene skulle læse en tilsvarende skolebog om Nazityskland. Det ville være fuldstændig urimeligt og nok også vække en hel del opmærksomhed. Men åbenbart sker det samme ikke, når det handler om kommunismen og Mao,« siger Kenneth Kristensen, der også er faldet over eksempler, som han finder urimelige over for Dansk Folkeparti.
For eksempel en skolebog, hvori forfatteren karakteriserer partiet som nyfascistisk.