Skole i dyb sorg over drukneulykke
Flaget vajer på halvt på Bistrupskolen i Rudersdal Kommune, efter at ledelsen i går fik besked på, at en af deres elever omkom under en lejrtur til Tjekkiet.

> 15-årig pige druknet på lejrtur

Ulykken skete, da eleverne var ude i et aktivitetscenter. Her stod underholdningen på rafting i et bassin i en flod med kunstig strøm. Men uheldigvis sad en 15-årig pige fast i nogle sten på flodbunden, og hverken instruktører eller lærere kunne få hende op, fortæller skoleinspektør på Bidstrupskolen, Peter Franklin, der blev underrettet umiddelbart efter ulykken.

Der var to lærere, to instruktører og 14 elever til stede, da ulykken skete.

Elever og lærere befinder sig stadig i Tjekkiet, men skolen er i samarbejde med Europæiske Rejseforsikring ved at arrangere hjemrejse til de chokerede lærere og elever. Lige nu får lærere og elever krisehjælp af fire krisepsykologer, der blev fløjet til stedet kl. 21.00 i aftes.

- Vi regner med at få dem hjem i aften. Lige nu er vi ved at arrangere, hvordan vi tager imod dem, når de kommer hjem. De har stadig et stort behov for at være sammen, for det giver en kæmpe samhørighedsfølelse, når man har oplevet sådan en ulykke sammen, siger Peter Franklin, der regner med at eleverne skal mødes i et lokale efter landing, hvor de får talt igennem endnu engang.

Skolen har underrettet alle skolens elever om dødsfaldet, en tung opgave, som skolens klasselærere står for. Forældrene på skolens ottende årgang fik alle beskeden om ulykken i går aftes.

- Der skal selvfølgelig laves en mindehøjtidelighed for hele skolen inden for de næste dage. Og så skal vi måske også med til begravelsen, hvis forældrene ønsker det, siger Peter Franklin.