Skole for kloge børn reddet af rigmand
Karsten Bill Rasmussen har givet Mentiqa skolen et nedslag på 300.000 kroner i huslejen.

Af Sander Schmidt Astrup
saas@avisen.dk
@BRØD:Kun takket være forretningsmanden Karsten Bill Rasmussen er Mentiqa Skolen i Odense stadig i stand til at tilbyde undervisning til særligt begavede børn. Den odenseanske ejendomsmatador har givet skolen et nedslag på 300.000 kroner i huslejen.
»Det er helt fantastisk for os. Var det ikke for Karsten Bill Rasmussen, så havde vi været nødt til at lukke skolen, inden vi var kommet ordentligt i gang. Og det havde været utrolig synd for de børn, vi har gående her på skolen,« siger Pernille Buch-Rømer, der er initiativtager til skolen.

Tidlig økonomisk uvejr

Skolen har siden opstarten for nogle måneder siden haft til huse i de tre øverste etager i Vestergade 37. En af mange ejendomme på strøget i Odense, som er ejet af Karsten Bill Rasmussen.
Allerede ved skolens opstart i august kom Mentiqa i alvorligt økonomisk uvejr. Problemet var, at Pernille Buch-Rømer ikke fik sendt de nødvendige ansøgninger til undervisningsministeriet i tide. Blandt andet manglede der ved ministeriets tidsfrist en underskrevet kontrakt for skolens lejemål på Vestergade.
Og de manglende papirer betød, at skolen ikke får nogen statslig støtte det første år.

Kontakt til udlejer

Uden støtte fra det offentlige hang skolens økonomi slet ikke sammen. Derfor kunne skolen ikke overholde sine økonomiske forpligtigelser over for udlejeren.
Derfor var Pernille Buch-Rømer nødt til at tage kontakt til Karsten Bill Rasmussen for at høre, om han var interesseret i at hjælpe skolen ud af den økonomiske pine.
»Det er svært at komme og bede om sådan noget. Men der var ikke noget alternativ,« siger skolelederen.

20 elever på skolen

Mentiqa skolen har fra 0. til og med syvende klassetrin. I øjeblikket går 20 børn fra hele Fyn på skolen.
»Vi skal meget gerne have flere elever. Ingen tvivl om det.«
Pernille Buch-Rømer tror, at debatten om skolens økonomiske problemer har hæmmet optagelsen af elever på skolen.
»Vi har fået en meget hård medfart i medierne, og derfor har forældre haft svært ved at tro på, at skolen ville overleve.«
Med den kontante gestus fra udlejeren føler Pernille Buch-Rømer, at skolen nu er på rette kurs.
I går var det ikke muligt at træffe Karsten Bill Rasmussen for en kommentar til sagen.