Skøjtebanen overlever vinterens varmegrader Skøjteis · Mens flere andre kommuner lukker skøjtebanerne ned på grund af vinterens manglende frost, så bliver Odense ved

I Holstebro har de taget skøjterne af igen. De usædvanligt varme vintergrader sender regningen for at fryse byens skøjtebane til is op på det dobbelte af sidste år, og det har fået kommunen til at slukke for fryseanlægget og spare elregningen.

Det eksempel har flere andre kommuner fulgt. Men ikke i Odense.

»Vi bliver ved,« lover Bent Povlsen, park- og vejinspektør ved Odense Kommune.

Han har netop fået tallene for skøjtebanens elforbrug i december 2006, som er 18.000 kroner - og dermed 5.000 kroner dyrere end året før.

Det værste er regn

»Selvfølgelig koster det mere, når det er så varmt. Men det er jo ikke det helt store. Så vi har valgt at sige, at det er den billigste løsning at holde skøjtebanen i gang frem for at lukke den og måske skulle åbne den igen, hvis der kommer frost. Det koster omkring 20.000 kroner, hver gang vi starter det hele op fra ny,« fortæller Bent Povlsen.

Det værste for skøjteløberne er, når regnen tager til. Og bliver ved. Som den har gjort den seneste tid.

Isen er sikker

»Når luften er seks-syv grader varm, og regndråberne er det samme, så er det svært at holde frostgraderne på skøjtebanen.

Men den kan sagtens bruges, og der er jo ingen risiko for at falde igennem isen,« konstaterer Bent Povlsen. Med smil i stemmen.

»Og hvis det bliver helt galt, kan vi jo eventuelt lægge noget isolering hen over isen. Men det koster jo også at anskaffe,« forklarer han, der derfor foreløbig ser tiden og vejrudsigterne an.

Ifølge de kommunale planer er de 750 kvadratmeter is åbne for det skøjtende folk frem til og med søndag den 25. februar.

»Men hvis vi får hård vinter til den tid, så er vi friske på at fortsætte lidt længere,« understreger Bent Povlsen.

»Vi skal bare være væk, inden caféernes udendørsservering begynder.«