Skjern nedkæmpede de danske mestre
De danske mestre fra Kolding spillede slet ikke op til niveau, da de tabte efterårets sidste kamp til Skjern.

Det var overraskende, men det var fortjent. Efter fuldstændig at have løbet Kolding over ende i anden halvleg vandt Skjern 30-23 i Håndboldligaen.

»Vi havde jo forhåbninger om det i dag. Vi har ikke spillet så godt i første halvdel af denne sæson, så det er godt at tage med. Det, der er afgørende i dag, for at det virker, det er, at vi lægger et godt tryk. For første gang synes jeg virkelig, at vi har det taktiske overtag,« sagde Skjerns Jesper Jensen til TV 3+ efter kampen.

Mens Kolding IF har vist stabilt spil og kun har tabt en enkelt kamp i denne sæson i Håndboldligaen, så har det været noget svingende med resultaterne for Skjern. Derfor havde de grønblusede brug for et ordentligt resultat at slutte af på her i efterårets sidste spillerrunde.

Og Skjern forsøgte at overrumble Kolding med en chokstart. Mindre end 30 sekunder inde i kampen stod den 1-0 til hjemmeholdet. Kolding udlignede i samme minut, men snart var Skjern foran igen. Det var Skjern, der viste initiativ og var mest angrebsivrige. De danske mestre kom ikke foran i første halvleg og kunne umuligt være tilfreds med hverken angrebs- eller forsvarsspillet. Alligevel blev det aldrig rigtig slemt i første halvleg, da Kolding har så stor rutine, at de ikke kom mere end to mål bagud. Lige ind til sekunder før pausen, hvor en storspillende Lars Møller Madsen gjorde det til 16-13.

Det var hjemmeholdets træner, Anders Dahl-Nielsen, tilfreds med.

»Vi overrasker med at spille offensivt i forsvaret og styre Koldings angrebsspil. Vi håber, vi kan gøre det i anden halvleg også,« sagden han til TV 3+ i pausen.

Tekniske fejl på stribe

Det kunne Skjern. Klubbens intensitet var langt højere end gæsternes. Skjern havde let ved at komme til målchancer og udnytte dem, mens Kolding lavede angrebsfejl på angrebsfejl.

Efterhånden blev Skjern dog lidt trætte. Det gav rum til Kolding, hvor især Jesper Nøddesbo gjorde det godt med fem scoringer i anden halvleg

Især Dennis Mathiasen, Vignir Svavarsson spillede aggressivt for Skjern og var kampens helt store spillere med flere fine mål. De var afgørende for at Kolding midt i anden halvleg virkede helt udspillede. Kampen endte sensationelt med en syvmålsføring, men det kunne have gået værre. I det 49. minut førte hjemmeholdet 26-17.

Blandt tilskuerne sad en mand og smilede bredt. Der var tale om Skjerns nye træner Ryan Zinglersen, der tager over om et halvt års tid. Med kampen i dag, har han noget at glæde sig til.