Skive får AGKs plads i den danske liga
AG København er fortid i dansk håndbold og efterlader nu pladsen til Skives håndboldherrer.

Håndboldeventyret for AG København er forbi. Klubben lukker, og spillerne skal nu ud og forsøge at finde sig nye arbejdsgivere.

Men den tomme plads i Herre Håndbold Ligaen skal selvfølgelig fyldes op, og derfor får nedrykkerne fra Skive fH nu pladsen.

- Dansk Håndbold Forbund (DHF) er tirsdag blevet kontaktet af de danske mestre fra AG København, som meddeler, at selskabet bag klubben er gået i betalingsstandsning, og at alle medarbejdere per dags dato er fritstillet, skriver DHF på sin hjemmeside.

I forhold til DHF's reglement betyder det i første omgang, at AG Københavns licens tilbageleveres til moderklubben Albertslund/Glostrup, samt at holdet rykkes fra den bedste håndboldrække til 2. division, forklarer forbundet på sin hjemmeside.

- Den ledige plads i Ligaen vil herefter blive tilbudt til nummer et på DHF's såkaldte reserveholdsliste - i dette tilfælde håndboldklubben Skive fH.

Den jyske klub sluttede sidste sæson næstsidst i Herre Håndbold Ligaen efter blandt andet 17 nederlag i sæsonens 26 kampe.

Til sammenligning sluttede AG København på førstepladsen med 47 point efter 23 sejre, en enkelt uafgjort samt to nederlag.

/ritzau/