Skiferien er reddet
Endelig falder sneen tungt over Alperne, og alle skisportssteder får del i det hvide tæppe.

Skiferien er reddet for tusinder af danskere og milioner af pistefans, der i disse uger valfarter til Alperne. Efter måneder uden rigtigt vintervejr og sne er Kong Vinter endelig kommet til Europas højeste bjergkæde.

Alle skisportssteder i Alperne nyder godt af sneen, der falder helt ned i 800 meters højde, og det er ikke kun skiløberne, der er glade for den hvide nyhed, skriver BBC.

Julesæsonen har nemlig været katastrofal for mange skisportssteder på grund af manglende sne. De plethvide og nærmest grønne pister fik nemlig mange gæster til at aflyse deres skiferie i julen, og det har store økonomiske konsekvenser for Alpelandet, hvor mange lever af indtægterne fra vintermånederne hele året.

I Schweiz melder flere skisportssteder om mere end en halv meter ny sne det seneste døgn, mens Italien har fået næsten 40 centimeter. Og der er mere sne i vente de næste par dage.

»Forholdene er helt fantastiske. Himlen er blå over det meste af Alperne i dag, og vinden er også taget af,« siger Ali Morgan fra Ski Club of Britain til BBC.